2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koronavírus: eljárás indult a tartalékos tiszt ellen, aki elhallgatta a hatóságok elől, hogy Izraelben járt

2020. március 11. 14:24, utolsó frissítés: 15:03

Eljárás indult az ellen a koronavírussal diagnosztizált, 60 éves férfi ellen, aki elhallgatta a hatóságok elől, hogy Izraelben járt - közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport. A férfi egyébként a belügyminisztérium tartalékállományba helyezett tisztje, és többen is tőle kaphatták el a fertőzést.

A tájékoztatásban idéznek a büntető törvénykönyvből, amely szerint 6 hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntethető az, aki elmulasztja betartani a fertőző betegségek megelőzésére vagy leküzdésére irányuló intézkedéseket, ezáltal a betegség elterjedését idézve elő. Ha a bűntettet gondatlanságból követik el, a büntetés hat hónapig terjedő szabadságvesztés vagy pénzbüntetés - teszik hozzá.

Az ügyben a bukaresti második kerületi ügyészség folytatja a nyomozást.

Az Izraelből hazatért férfi (illetve a járványveszély) miatt egyébként 14 napos karantént rendeltek el a bukaresti Gerota kórházban. Itt az eddigi információk szerint további hat személy kapta el a fertőzést. A 60 éves férfi mindemellett márciuskákat osztogatott pár napja Bukarest 4. kerültében, ahol legalább 120 emberrel került kapcsolatba.(Agerpres/hírszerk.)

Nyitókép: G4Media.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS