2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grafikon a romániai koronavírusos esetek számáról (a térkép ismét frissül!)

2020. március 11. 16:04, utolsó frissítés: 2020. április 01. 13:11

Update 2.: Bár a hatóságok hivatalos adatokat továbbra sem közölnek a fertőzöttek pontos helyéről, civil Geo.spatial.org Alapítvány különböző helyi és sajtóforrásokból igyekszik összegyűjteni azokat egy térképre. Ezek alapján mi is újra frissítjük a térképet, de hangsúlyozzuk, hogy az adatok nem teljesek.Az egyes eseteket a 100-ik fertőzésig egyenként is követtük a hírben, de azóta csak összesítéseket közlünk - szerk. megj.

98-99.

Pozitív lett a koronavírustesztje egy Konstanca megyei házaspárnak. Ezzel 99-re nőtt a romániai fertőzöttek száma.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint az 53 éves nő Ausztriában és Németországban járt, labororvos, és egy magánkórházban végeztette el a tesztet.

54 éves férjét szintén magán egészségügyi intézményben tesztelték koronavírusra.

A házaspár március 7-én tért haza Bécsből.

96-97

Újabb két koronavírusos megbetegedést igazoltak, ezzel 97-re emelkedett a koronavírussal diagnosztizált személyek száma Romániában - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Egy 47 éves bukaresti nőről van szó, aki a 47-es számmal regisztrált fertőzött kontakszemélye, és egy 39 éves Dolj megyei férfiről, aki március 12-én tért haza Bresciából (Olaszország).

A GCS javította korábbi közleményét, e szerint a Krassó-Szörény megyei 94. és 95. fertőzöttként regisztrált, 27 éves nő és 44 éves férfi, akik Olaszországból jöttek haza, nem Dâmboviţa megyében, hanem Krassó-Szörény megyében vannak karanténban.

90-95


Péntek reggelre 95-re emelkedett a koronavírusban fertőzöttek száma Romániában. Megállapították a fertőzést egy 64 éves Neamț megyei nőnél, aki Olaszországból érkezett haza március 9-én, egy Bákó megyei gyereknél, akinek a nagynénje március 3-án érkezett haza Olaszországból, de eddig nem mutatta a tüneteket. Továbbá megállapították a fertőzést egy 41 éves jászvásári nőnél, aki Dubaiból érkezett haza március 8-án.

Egy 41 éves jászvásári nőnek is pozitiv lett a tesztje, továbbá egy 27 éves Krassó-Szörény megyei nőnél is kimutatták a fertőzést, ő pénteken került karanténba Dâmbovița megyében. Pozitív lett a tesztje egy 55 éves Krassó-Szörény megyei férfinak is, aki Olaszországból érkezett haza és Dâmbovița megyében volt karanténban.

89.

A pénteki napon utoljára megerősített eset egy 49 éves nő, és az első eset Bihar megyében. Az Olaszországból visszatérte után - március 10 - önkéntes karanténban volt.

88.

A 88.-ik eset egy 45 éves bukaresti férfi, aki március 9-én érkezett haza Londonból. Ma magas lázzal beutalták a bukaresti Victor Babeș Kórházba, ahol megerősítették, hogy fertőzött.

87.

A 87.-ik eset egy 32 éves nő Krassó-Szörény megyében, március 10-én érkezett haza Olaszországból, amióta karanténban volt.

85-86.

A Temes megyei Lugoson azonosítottak be két újabb fertőzést, akik március 11-én érkeztek haza Olaszországból, és mostanig karanténban voltak. Egy 33 éves nőről, és egy 36 éves férfiról van szó.

83-84.

Mindkettő Temesvári, mindketten Olaszországból érkeztek haza és karanténban voltak március 12 óta. Az egyik fertőzött egy 32 éves férfi, a másik egy 41 éves nő.

82.

A 82. fertőzött egy 20 éves, bukaresti fiatal, aki március 12-én érkezett Nagy-Britanniából. Ezzel a bukaresti esetek száma 29-re emelkedett.

80-81.

A 80. fertőzött egy Prahova megyei, 26 éves férfi, aki március 12-én érkezett haza Olaszországból. Bușteni-ben van karantén alatt március 12. óta.

A 81. fertőzött egy 26 éves bukaresti nő, aki március 9-e óta volt otthoni elkülönítésben.

78-79.

Kovásznán egy 77 éves nőnek és egy 16 éves lánynak is pozitív lett a tesztje.

74-75.

Egyikük a Gerota kórház menedzsere, egy 50 éves orvos, a másikuk egy 62 éves férfi páciens, aki a 30-as számú fertőzöttként nyilván tartott orvossal lépett kapcsolatba.

71-73.

Temes megyében találtak újabb három fertőzött személyt.

65-70.

További 6, COVID-19 vírussal fertőzött személyt azonosítottak.

Az legújabb eset Mehedinţi megyében ütötte fel a fejét. A 26 éves férfi és a vele kapcsolatban álló 52 éves nő március 12-én jött vissza Olaszországból.

Mindketten karanténban vannak - közölték a hatóságok.

A többiek (három férfi és egy nő) egy korábban már diagnosztizált konstancai személy kapcsolatai, közölte az egészségügyi minisztérium.

60-64

A Stratégiai Kommunikációs Csoport péntek reggel közölte, hogy öt újabb koronavírusos megbetegedést regisztráltak Bukarestben, ezzel 64-re emelkedett a fertőzött személyek száma.

Az érintettek a korábban már diagnosztizált betegek kapcsolatai. Az újonnan azonosított fertőzöttek egy 39 éves, egy 53 éves és egy 23 éves férfi, valamint egy 22 éves és egy 48 éves nő.

53-59

Hat további hunyadi fertőzöttről adtak hírt a hatóságok, így 59-re emelkedett a hivatalosan is koronavírussal fertőzött betegek száma az országban. Az a nő fertőzte meg őket, aki miatt karantén alá kellet vonni a petrozsényi kórházat, mert nem szól róla, hogy Olaszországból jött vissza. A fertőzöttek közül három egészségügyi dolgozó.

A második Kovásznán jegyzett eset az 53. fertőzött Romániában, aki Trentinóból jött vissza Romániába március 8-án.

51-52.

Az 51. fertőzött egy 21 éves Maros megyei TIR sofőr, aki március 4-6. között tartózkodott Olaszországban. A beteget Kolozsvárra szállítják.

Az 52. eset az első Kolozsváron, egy 33 éves nő, aki az olaszországi Trentinóban dolgozott, majd március 10-én tért vissza Romániába.

50

Csütörtök este 18:20-kor jelentették be a hivatalos szervek, hogy megvan az 50. fertőzött. A nő Neamț megyei, aki Olaszországnak "egy nem fertőző" részéről tért vissza.

49

Egy 45 éves nőnél mutatták ki a legújabb hivatalos esetet, őt Aradon tartják megfigyelés alatt.

46 - 47.

Kimutatták a koronavírust egy 63 éves nőnél és egy 48 éves férfinél is. Előbbi egy korábban Izraelben járt, 35 éves nő kontaktja, utóbbi pedig a bukaresti Dimitrie Gerota kórházban kezelt fertőzött fiának a kontaktja - tájékoztatott a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

45.

Egy jászvásári 20 éves férfit is nyilvántartásba vettek a hatóságok, aki Szatmárnémetiben került karanténba, miután 10-én ért haza az országba Olaszországból. Nincsenek tünetei.

40-44.

Öt férfiról van szó, akik március 9-én jöttek be az országba és azóta Aradon voltak karanténban. Velük együtt ma 15 új eset derül ki az országban.

39.
Egy 52 éves konstancai férfi a 10. mai eset, aki azt állítja, nem is járt külföldön és tudomása nem érintkezett senkivel, aki fertőzésgyanús lehetett volna.

38.
Egy 54 éves bukaresti nő, aki szintén a Gerota kórházi férfival került kapcsolatba.

37.
A 37-ik eset egy 47 éves bukaresti férfi, aki nemrég Stuttgartból tért haza és a Victor Babeș kórházba utalták be a tünetek jelentkezés miatt.

36.
Az intenzívre került a 36. romániai fertőzött, aki szintén bukaresti.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS