2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Volt feleségéhez vonult be otthoni elkülönítésbe egy férfi, aki ellen távolságtartási végzés van érvényben

2020. március 23. 17:44, utolsó frissítés: 17:52

Egy 47 éves férfi, aki mostanig külföldön dolgozott, Romániába hazaérve otthoni elkülönítésbe vonult: gyakorlatilag beköltözött a volt feleségéhez, akit korábban bántalmazott, és amiért távolságtartási végzést bocsátott ki a Vaslui Megyei Törvényszék – írja a g4media.

A Vaslui Megyei Rendőrségi Felügyelőség szóvivője hétfőn az Agerpres hírügynökségnek tett nyilatkozatában elmondta, hogy értesültek az esetről, ugyanis egy 42 éves nő jelezte, hogy a volt férje megszegte a távolságtartási rendelkezést. Az ügyben kivizsgálást indítottak, és minden érintett hatóságot értesítettek, monitorizálják a helyzetet.

A lap megjegyzi, hogy az eset tavaly novemberben kezdődött, amikor a férfire családon belüli erőszak vádja miatt távolságtartási végzést adtak ki öt napra, amelybe bele volt foglalva, hogy elköltözik, illetve hogy 100 méter távolságot tart a feleségétől. A törvényszék utólag módosította a távolságtartás időtartamát hat hónapra, de mivel a nő jelezte, hogy elköltözött a lakásból, nem léptették érvénybe a férfi kiköltöztetését, csupán azt rögzítették, hogy nem közelítheti meg a nőt.

Később a férfi külföldön vállalt munkát, ekkor a nő visszaköltözött a lakásba – ahova a most visszatért férfi otthoni elkülönítésbe vonult. (g24media)

Ha családon belüli erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS