2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A járvány miatt újabb szigorító intézkedéseket vezetnek be Sepsiszentgyörgyön

2020. március 24. 12:59, utolsó frissítés: 13:21

Sepsiszentgyörgyön újabb szigorító intézkedéseket vezetnek be a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Leáll a közszállítás, bezárják az orosz piacot és játszótereket, elkerítik a padokat, civil összefogással segítik az időseket.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala


Sepsiszentgyörgy Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy megfékezze a koronavírus terjedését, ezért újabb szigorító intézkedéseket vezet be.

A Készenléti Bizottság március 23-i döntése alapján lezárják a játszótereket, felfüggesztik a közszállítást a Multi Trans vállalat által működtetett autóbuszokon, ideiglenesen bezárják a Supeco üzlet mögötti orosz piacot. Az intézkedések március 24-től lépnek érvénybe és a sürgősségi helyzet végéig tartanak.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának döntése alapján továbbá elkerítik a padokat, ezzel azt szeretnék elérni, hogy mindenki maradjon otthon a saját egészségének megóvása érdekében.

Az idősekre különös figyelmet fordít az önkormányzat, a civil szervezetekkel közösen elindították azt a szolgáltatást, amely által alapélelmiszerekhez jutnak anélkül, hogy el kelljen hagyniuk otthonaikat. Az iskolai fogorvosok segítenek kiváltani a receptre felírt gyógyszereket, eljuttatják azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének üzenete:

„Minden mozgatható erőforrást az emberek biztonságának és egészségének rendelünk alá. Meggyőződésem, hogy ha vigyázunk egymásra, ha felelősen viselkedünk, akkor túl leszünk ezeken a nehéz időkön. Maradjon otthon, mentsen életet!” (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS