2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

V. Costache: Szerdán 200 ezer koronavírus-teszt érkezik Dél-Koreából

2020. március 24. 23:22, utolsó frissítés: 23:27

Szerdán 200 ezer koronavírus-teszt érkezik Dél-Koreából – jelentette be kedd az este az Antena 3 televízió műsorában Victor Costache egészségügyi miniszter, és hozzátette: a legfontosabb célkitűzés a tesztelési kapacitás növelése.

„A COVID-19 mindenekelőtt egy logisztikai kihívás: emberi erőforrásokat, maszkokat, öltözeteket, gyógyszereket, tesztkészleteket fogyaszt. Az egyik prioritásunk a tesztelési kapacitás növelése országos szinten. (...). Tizenkilenc tesztközpontunk van. Nem könnyű megtalálni ezeket a készleteket, ezeket az összes tesztben használt fogyóeszközöket. Nagyszerű hír, hogy holnap 200 ezer teszt érkezik Dél-Koreából” – mondta el a tárcavezető.

Costache kifejtette: az a céljuk, hogy minden megyében legyen legalább egy tesztközpont.

„Néhány millió tesztet akarunk országszerte. A 200 ezer teszt az első lépés, de további több mint 2 millió tesztet szeretnénk rendelni” – mondta a miniszter.

Costache a suceavai kórházban történtekkel kapcsolatban kijelentette: „olyan kórházainkban történnek járványügyi balesetek, amelyeknek védelmet kellene évezniük e kórral szemben”, és úgy vélekedett: az orvostudomány a 'COVID-19 előtt és utáni korszakra' oszlik majd fel.

A minisztert lenyűgözte a civil szervezetek erőfeszítése, és méltányolta a sajtó által nyújtott segítséget a koronavírus elleni küzdelemben.
(agerpres)
Nyitókép: pexels.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS