2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lélegeztetőgépre gyűjt a csíkszeredai és a szatmárnémeti Rotary Club is

2020. március 25. 16:30, utolsó frissítés: 2020. március 26. 13:24

A Csíkszeredai Rotary Club és a Szatmárnémeti Rotary Club is közölte a Facebook-oldalán, hogy a jelenlegi helyzet miatt, és hogy az egészségügyi dolgozók minél hatékonyabban tudják végezni munkájukat, gyűjtésbe kezdenek, hogy hozzájáruljanak a betegek ellátásához.

A csíkszeredai klub beszámolt arról, hogy egészségügyi szakemberektől kérdezték meg, mi lenne az az eszköz, berendezés, ami a leginkább tudná segíteni a betegek ellátását.

Közleményük szerint a Hargita Megyei Sürgősségi Kórháznak és a Csíksomlyón működő Fertőző Osztálynak még a járvány csúcspontja előtt szüksége lenne lélegeztetőgépre és infra-hőmérőkre, ezért úgy döntöttek, hogy civil szervezetekkel közösen összegyűjtik, és szükség esetén kiegészítik a beruházás költségeit az eszközök megvásárlására. Az igényelt beruházás becsült összege: 45.000 lej.Erre a célra a RO65 RNCB 0152 1623 0137 0001/Asociația Rotary Club Miercurea Ciuc - számlaszámra lehet adakozni. Kérik, hogy megjegyzésként írják oda az adományozók: Donatie Covid 19.

A Szatmárnémeti Rotary Club a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztálya számára szeretne vásárolni egy lélegeztetőgépet, amelynek nagy hasznát vennék a dolgozók. A lélegeztetőgép ára 190 ezer lej, amire eddig 150 ezer lejt sikerült összegyűjteni.A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház számára a RO50 INGB 0000 9999 0290 1863/Asociației Clubul Rotary Satu Mare számlaszámon vagy az egyesület weboldalán lehet adományozni.

---------------------------------------------

Frissítés: A Székelyudvarhelyi Rotary Klub közleményben tudatta a Transindexel, hogy tartják a a kapcsolatot a Város Operatív törzzsel és a Székelyudvarhely-i Városi Kórház vezetőivel, hogy valóban hasznosan tudjuk szolgálni a közösséget.

Továbbá a Székelyudvarhelyi Rotary Klub 2 db. LYRA2 típusú lélegeztető gépet megrendelt, a kifizetés megtörtént 156.010.55 RON értében , várják a két készülék leszállítását, amelynek életmentő fontossága van.

A napokban a kórházi orvosok kérésére az PRO ORL Alapítványnak átutaltak 49.650 lejt az egészségügyi személyzet számára védőeszközök vásárlására.
A következő védőfelszerelések vásárlása történt meg: overall, köpeny, sapka, lábszárvédő, kesztyű.
(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS