2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két Kolozs megyei város döntött úgy, hogy a városnapokra szánt pénzt a helyi kórházaknak ajánlják fel

2020. március 26. 17:05, utolsó frissítés: 17:05

Kolozs megyében két város önkormányzata is úgy döntött, hogy a városnapok megszervezésére fordítandó összegeket átcsoportosítják és a helyi kórházaknak ajánlják fel, hogy a COVID-19 járvány ideje alatt minél hatékonyabban működhessenek az egészségügy intézmények.

Bánffyhunyadon 200 ezer lejt különítettek el a helyi költségvetésben, amelyet a városnapok megszervezésére fordítottak volna. „Holnap, március 27-én döntünk arról, hogy az említett összeget odaadjuk e a kórháznak vagy sem. Nyilván számunkra is az a legfontosabb, hogy a jelenlegi helyzetben a városi kórház helyt tudjon állni, és a betegek ellátását a lehető legjobban meg tudja oldani” – nyilatkozta Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad RMDSZ-es alpolgármester.

A dési önkormányzat két eseménytől, a Dési Város Napoktól és a TorocFesttől vonta vissza a támogatást, hogy a helyi városi kórházat segítsék a jelen állapotban.

A városi egészségügyi intézmény 300 ezer lejjel egészíti ki a költségvetést. „Kedden rendkívüli tanácsülésen döntöttünk, arról, hogy a két eseményre szánt összeget a városi kórháznak átirányozzuk. Számunkra is most az a prioritás, hogy a koronavírus-járvány terjedését megfékezzük, viszont arra is figyelnünk kell, hogy az egészségügyi intézményeink megfelelően fel legyenek szerelve az esetleges kezelésekre is” – mondta el Kovrig Annamária, az RMDSZ dési szervezetének elnöke, helyi tanácsos. (mti)

A nyitókép csak illusztráció. Fotó: monitorulcj.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS