2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: Románia, az Európai Unió nevében, tízmillió euró értékben vásárol lélegeztetőgépet

2020. március 26. 17:17, utolsó frissítés: 17:18

Románia, az Európai Unió nevében, tízmillió euró értékben vásárol lélegeztetőgépet - közölte csütörtökön Klaus Johannis államfő.

Még az Európai Unió Tanácsának román elnöksége idején döntöttek arról, hogy az európai polgári védelmi mechanizmus keretében létrehoznak egy stratégiai orvosifelszerelés-lerakatot - mondta el az államfő és hozzátette: ez helyileg Romániában lesz.

'Első szakaszban Románia, az Európai Unió nevében, 10 millió euró összegben vásárol orvosi védőeszközöket - maszkokat és egyéni védőöltözeteket - és lélegeztetőgépeket. Ez az eljárás az Európai Bizottság által közvetlenül végrehajtott beszerzésektől függetlenül zajlik, de ha ezek az anyagok rendelkezésre állnak, akkor Románia is igényelheti a stratégiai tartalék egy részét" - magyarázta az államfő a Cotroceni-palotában.

Hangsúlyozta: fontos, hogy gyors legyen a járvány kezeléséhez szükséges orvosi berendezések és eszközök beszerzése, hogy az érdekelt tagállamok mihamarabb birtokba vehessék ezeket a termékeket. (agerpres)

Fotó: Kalus Johannis Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS