2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb kórházi alkalmazottak és páciensek fertőződtek meg Sepsiszentgyörgyön

2020. március 27. 10:43, utolsó frissítés: 10:47

A sepsiszentgyörgyi kórházban fekvő két betegről és a kórház 7 alkalmazottjáról derült ki csütörtökön, hogy koronavírussal fertőződtek meg.

András Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház menedzsere arról számolt be a Sláger Rádiónak, hogy a kórházban azonnali hatállyal karanténba helyezték az intenzív terápiát és tesztelik az ott ügyeletet teljesítő 13 fős személyzetet, továbbá az osztályon dolgozó 46 fős személyzet minden tagja lakhelyi elkülönítésbe vonul.

A kórházmenedzser beszámolót arról is, hogy egy másik bennfekvő betegüket korábban a tüdőgyógyászaton kezelték mivel letagadta, hogy külföldről érkezett, később azonban kiderült róla, hogy koronavírussal fertőzött. Az eset miatt házi elkülönítésbe kényszerült minden kórházi dolgozó is, akivel kapcsolatba került, továbbá zajlik a járványtani kivizsgálás is, hogy azonosítsák, hogy a fertőzöttek kivel kerültek kapcsolatba az elmúlt napokban.

Eddig a sepsiszentgyörgyi kórház 106 alkalmazottját tesztelték és 7 egészségügyi alkalmazottról derült ki, hogy koronavírussal fertőzöttek. A rádió beszámolója szerint a szülészeten és újszülött osztályon fekvő 29 betegből csütörtök délutánig senkinek nem volt pozitív teszteredménye. A fertőzés által érintett, ezért lezárt osztályok miatt a sürgős eseteket Kézdivásárhelyre vagy Brassóba irányítják át, összegzett a kórházigazgató. (Sláger Rádió/hírszerk.)

Nyitókép: institutiimedicale.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS