2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

184 egészségügyi alkalmazottat diagnosztizáltak eddig COVID-19-cel

2020. március 28. 16:06, utolsó frissítés: 16:07

Kritikus állapotban van a Dimitrie Gerota sürgősségi kórház két orvosnője. Országszerte 184 egészségügyi alkalmazottat diagnosztizáltak COVID-19-cel - közölte szombaton Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A miniszter az Antena 3-nak úgy nyilatkozott, hogy a két válságos állapotban levő orvosnőt a fővárosi sürgősségi szívkórház intenzív terápiás osztályán kezelik, és az orvosok erőfeszítéseket tesznek megmentésük érdekében.

Romániában eddig 184 egészségügyi alkalmazottnál mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget. A legnagyobb fertőzési góc Suceaván van, itt 90 egészségügyi alkalmazott kapta el a COVID-19-et okozó vírust, közülük 36 orvos. Suceaván az intenzív terápiás osztályon 32 pácienst ápolnak jelenleg, 26-an súlyos állapotban vannak - tette hozzá Tătaru.

A bukaresti Dimitrie Gerota kórházat március 14-én vonták vesztegzár alá, miután a személyzet több tagja elkapta egy pácienstől a koronavírust. A rendőrség kivizsgálást kezdett az ügyben, mert kiderült, hogy a szóban forgó páciens (egy férfi, aki korábban a belügyminisztériumnál dolgozott) nem vallotta be, hogy külföldi útról tért haza.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS