2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendkívüli: karantén alá vonják teljes Suceavát és nyolc községet!

2020. március 30. 23:40, utolsó frissítés: 2020. március 31. 10:02

Suceava városát, ahol eddig a legtöbb koronavírusos esetet regisztrálták az országban, teljes karantén alá helyezik - minderről Marcel Vela belügyminiszter számolt be hétfő este.

Mindezt a hatos számú katonai rendelettel léptetik érvénybe. A rendeletben az is áll, hogy Suceava városa mellett nyolc község is teljes karantén alá kerül.

Ebben az időszakban a városból ki, és befele csak a teherforgalom lesz megengedett, lezárják a város repterét is, itt csak az állami vagy a teherszállítás lesz engedélyezett. Leszállhatnak humanitárius ellátást biztosító gépek is.

A Suceava Megyei Tanács és a polgármesteri hivatalok lesznek kötelesek ellátni a lakosság azon részét, aki nem tud kimenni, és élelmet beszerezni.

Az intézkedésre azután került sor, miután hétfőn este 13 új elhunytat regisztráltak a városból, és ezzel 65-re emelkedett az elhalálozások száma Romániában.

A hétfő esti, majdhogynem éjfélkor tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy összesen 2109 megbetegedést tartanak jelenleg számon Romániában, ennek több mint negyede, 593 a moldvai városban történt.

Hírünk frissül!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS