2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A koronavírus-fertőzés romániai áldozatainak száma elérte a 80-at

2020. március 31. 21:02, utolsó frissítés: 21:03

Újabb koronavírus-fertőzöttek haltak meg Romániában; ezzel 80-ra nőtt a betegség halálos áldozatainak száma - közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Meghalt egy 84 éves fővárosi asszony, aki március 26-án jelentkezett vírusfertőzés-gyanús tünetekkel a bukaresti egyetemi kórházban. A nőtől még aznap mintát vettek, amely másnap igazolta a Covid-19 fertőzést. A páciens, akinek pitvarfibrillációja, állandó pacemakerje és krónikus szívelégtelensége volt, március 27-én hunyt el a kórházban.

Az eset után a sajtóban megjelent híreket követően kezdett érdeklődni az Országos Közegészségügyi Igazgatóság (INSP). Kiderült, hogy a kórház ugyan még március 27-én bejelentette a halálesetet a bukaresti közegészségügyi igazgatóságnak, az viszont - a székhelyváltás okozta műszaki problémák miatt - elmulasztotta továbbadni az információt az INSP-nek.

Továbbá kedden egy Szatmár megyei 61 éves nő is elhunyt a nagyváradi pneumoftológiai osztályon, akit még március 26-án utaltak be. A nő kemoterápiás kezelés alatt állt. (Agerpres, digi24, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS