2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsváron már javában zajlik a tömbházak fertőtlenítése

2020. április 01. 12:55, utolsó frissítés: 12:55

A Monostor negyedben kezdték el kedden a tömbházak fertőtlenítését Kolozsváron. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a fertőtlenítést folytatni fogják a Mărăști, Györgyfalvi, Donát és Hajnal negyedben, majd a többi kisebb negyed is sorra kerül. A fertőtlenítéssel a következő 8 - 10 napban várhatóan végeznek majd.

Emil Boc kolozsvári polgármester tájékoztatása szerint a városban 2030 tömbház legalább 20 lakrésszel rendelkezik, további 3795 tömbház pedig legalább 6 lakrészes.A városi önkormányzat 7 millió lejt fordít arra, hogy ezeknek a tömbházaknak a lépcsőházait, közös tereit fertőtlenítik a következő napokban, hetekben.

A lakótársulásokat fertőtlenítés előtt értesíteni fogják az intézkedésről, a lakóknak pedig azt tanácsolják, hogy a fertőtlenítést követő két órában ne hagyják el lakásukat, ne menjenek ki a lépcsőházba.

Emil Boc polgármester beszámolója szerint a fertőtlenítést délelőtt 9 és délután 5 között fogják végezni.

A polgármesterség naponta frissülő honlapján te is követni tudod, hogy éppen melyik tömbházban folyik a fertőtlenítés és melyik tömbházak következnek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS