2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Molnár Géza epidemiológus: nincs értelme fertőtleníteni az élelmiszerek csomagolását

2020. április 02. 13:15, utolsó frissítés: 13:15

Dr. Molnár Géza kolozsvári epidemiológus szerint nem szükséges fertőtleníteni a megvásárolt élelmiszerek csomagolását, az viszont jó lenne, ha leszoknánk arról, hogy összefogdossuk a gyümölcsöket és zöldségeket a bevásárláskor.

„Nem kell semmit sem tennünk az élelmiszerek csomagolásával, a legrosszabb, vagy inkább a legigényesebb esetben le lehet törölni az élelmiszerek csomagolását egy vizes kendővel vagy valamilyen hagyományos, klór-alapú fertőtlenítőszerrel. De erre sincs feltétlen szükség, viszont egyébként meg összefogdossuk a narancsot és a banánt, mielőtt kiválasztanánk, ami nagyon rossz szokás, és ezt jó lenne elkerülni”- mondja a virológus.

A virológus elmondása szerint ugyanakkor az sem a legjobb lépés, hogy a 65 év fölöttiek 11 és 13 óra között mehetnek ki vásárolni. Elmondása szerint az lenne a legjobb, ha ezt az időpontot 8 és 10 óra közé tennék át, hogy az idősebb generáció - aki nem elsősorban vírushordozó, hanem sokkal inkább ki van téve a fertőzésnek - az elsők között vásárolhasson be. Ezt követően az üzleteknek tartaniuk kellene egy fél órás fertőtlenítést, majd beengedniük a fiatalabb vásárlókat is. (stiridecluj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS