2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 840 betegággyal és helikopter-leszállóhellyel fog rendelkezni a kolozsvári regionális kórház

2020. április 03. 12:52, utolsó frissítés: 12:52

A Kolozsvár melletti Szászfenes községben felépítendő regionális sürgősségi kórház 152 ezer négyzetméter hasznos alapterülettel, 849 ággyal, földalatti parkolóházzal és helikopter-leszállóhellyel fog rendelkezni, tájékoztat a Kolozs megyei prefektusi hivatal pénteki közleményében.

'Ion Ştefan fejlesztési miniszter aláírta a kolozsvári regionális sürgősségi kórház finanszírozási szerződését. (...) Ez lesz az első regionális kórház Erdélyben. Szászfenesen fog felépülni, a beruházás értéke több mint 500 millió euróra rúg. A kivitelezésre szánt idő 107 hónap, az épületegyüttes 7 szintes (beleértve az alagsort és a földszintet is) lesz. A tervek szerint az ingatlan 27.340 négyzetméteren terül el, hasznos alapterülete 151,891 négyzetméter' - írja a közleményben Mircea Abrudean prefektus.

Rámutatott, mind az általa vezetett intézmény, mind a helyi hatóságok folyamatosana támogatták a regionális kórház építésének tervét.

Ludovic Orban miniszterelnök a csütörtöki kormányülésen jelentette be, hogy a kormány, az egészségügyi és a fejlesztési minisztériumon keresztül aláírt egy mintegy ötszázmillió euró értékű finanszírozási szerződést a kolozsvári regionális kórház felépítésére.

Ion Ştefan fejlesztési miniszter pedig elmondta: a kolozsvári lesz az európai alapokból létrehozott legnagyobb beruházás Erdélyben és egyik legnagyobb az országban.

A pénzt a Regionális Operatív Program (POR) keretében hívják le.(agerpres)

Nyitókép: g4media.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS