2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Júliusban rendezhetik meg az idei képességvizsgákat és az érettségit

2020. április 07. 15:03, utolsó frissítés: 16:05

Az idén júliusban rendezhetik meg a 8. osztályosok képességvizsgáját és 12. osztályosok érettségijét, viszont a tételek között nem szerepelhet a második félév anyaga, jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Monica Anisie tanügyminiszter.

A tanügyminiszter kifejtette, hogy az elmúlt napokban konzultációt folyatott a hazai pedagógusokkal, a szülői szövetségekkel és az uniós tagállamok tanügyminisztereivel is és úgy tűnik, az idei tanév a következőképpen fog lebonyolódni:

- várhatóan május 16-a után kezdődhet újra az oktatás, ám ez nagyban függ a koronavírus terjedésétől és attól, hogy a Rendkívüli Helyzetek Országos Bizottsága a továbbiakban milyen intézkedéseket rendel el.

- júliusra tolódhat a képességvizsgák és az érettségi vizsgák időpontja, ám ezeken a vizsgákon nem kérik majd számon az idei tanév második félévének a tananyagát.

- a miniszter állítása szerint dolgozatíratáskor a tanárok csak a március 11-ig leadott tananyagot kérhetik számon a diákoktól.A miniszter hangsúlyozta ugyanakkor, hogy rendeletet adott ki, amely értelmében idén nem tartják meg a próbavizsgákat, a 2., 4. és 6. osztályosok országos felmérőjét és a tantárgyversenyeket sem, illetve a tantárgyversenyek nyerteseinek speciális érettségi, vagy országos felmérő vizsgáját sem.

A nulladik osztályba és óvodába való beiratkozást is későbbi időpontra halasztják el, akárcsak a tanári versenyvizsga beütemezését. A pontos dátumot rögtön a tanítás újrakezdése után jelentik majd be, mutatott még rá Anisie.

(hotnews.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS