2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három PSD-s képviselő, illetve egy PSD-s szenátor ellen indít eljárást a DNA

2020. április 07. 20:07, utolsó frissítés: 20:20

Három Arad megyei PDS-s képviselő (Dorel Căprar, Florin Tripa, Luminița Jivan) és egy PSD-s szenátor (Ioan Chisăliță), illetve a temesvári útügyi igazgatóság több vezető beosztású alkalmazottja ellen indít eljárást vesztegetés miatt a Korrupció Ellenes Ügyészség, tájékoztattak kedden.

Az érintetteket kenőpénz átadásával, illetve elfogadásával, befolyással való üzérkedéssel és a pártfunkcióból fakadó hatalom és befolyás indokolatlan előnyszerzésre való felhasználásával (saját maguk vagy más számára) vádolják.

A g4media összefoglalója szerint lényegében a PSD aradi vezetését azzal vádolják, hogy kenőpénzt fogadtak el a forgalomirányítói, illetve az útügyi igazgatóság vezető funkcióinak történő alkalmazáshoz, míg a utóbbiakat azzal vádolják, hogy havonta védelmi díjat kértek az alkalmazottaktól, illetve csaltak az állásokra kiírt versenyvizsgákon.

A DNA szerint az útügyi igazgatóság vezető beosztású illetékesei havonta 100-500 euró közötti összeget követeltek az alkalmazottaktól, hogy azok megtarthassák a hivatalukat. Míg egy állás megszerzéséért 5000-10000 euró összeget kellett kifizetni, hogy elcsalják a versenyvizsgát.

A PSD korábbi aradi vezetőjéről, Căprar Dorelről azt állítják például, hogy személyenként 5000 eurót követelt és kapott egy-egy funkcióba jutattásért cserébe. Az összeget a párt megyei szervezeténél kellett befizetni. (g4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS