2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mikrobuszokat indít a magyar-román határra Hargita Megye Tanácsa

2020. április 07. 20:47, utolsó frissítés: 21:06

Mikrobuszokat indít a borsi határátkelőhöz Hargita Megye Tanácsa - ezt a Facebookos videóüzenetben jelentette be Borboly Csaba megyei tanácselnök és Bíró Barna Botond alelnök.

A videóban Borboly Csaba megerősítette azt a korábbi álláspontját, hogy aki teheti, ne induljon haza külföldről. A megyei tanács elnöke szerint Magyarország jobban fel van készülve és jobban el van látva. A térség polgármestereivel egyeztetve mégis egy rendszert dolgoztak ki, hogy a Magyarországról rendkívül indokolt esetben útnak indulókat segítséget a határtól való hazajutásban.

A községek polgármesteri hivatalainál kell jelentkezniük azoknak, akik haza szeretnének jutni. A megyei tanács elsősorban koordinációs szerepet vállalt az utazások megszervezésében. Olyan cégeket keresett, akik biztonságosan le tudják bonyolítani a személyek hazaszállítását.

A megyei tanács munkatársai egy jelentkezési lapot is összeállítottak. Ebben néhány alapadat mellett olyan információkat is ki kell tölteni, mint kiindulás helyet és az utazás útvonalát, illetve a jelentkezések során meg kell jelölni egy olyan személyt, aki igazolni tudja a kint tartózkodás célját. A megyei tanács elnöke arra kérte az emberek, hogy őszintén töltsék ki a jelentkezési lapot.

👉 Hargita megye polgármesteri hivatalai, illetve Hargita Megye Tanácsa szállítást szervez a borsi határátkelőtől Hargita...

Közzétette: Borboly Csaba – 2020. április 7., kedd

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS