2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korábban gyógyultnak nyilvánított fertőzötteknek lett újra pozitív a tesztje Romániában

2020. április 09. 11:05, utolsó frissítés: 11:32

Ismét pozitív lett két olyan Buzău megyei személy koronavírus-tesztje, akiket korábban gyógyultnak nyilvánítottak a hatóságok és hazaengedtek a kórházból. Az eset világszinten nem példa nélküli, viszont Romániában ez eddig még nem fordult elő.

A két páciens - miután korábban két tesztjük is negatív lett és elhagyhatták az egészségügyi intézményt, ahová be voltak utalva - együtt különítette el magát otthon, és senki mással nem léptek kapcsolatba. A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint az előírásoknak megfelelően 14 napig kellett volna otthoni elkülönítésbe maradniuk, és a 12-ik napon lett ismételten pozitív mindkettejük koronavírus-tesztje.

A 29 és 46 éves fertőzöttek egy családból származnak, Olaszországból tértek haza, jelenleg tünetmentesek, de beutalták őket a Râmnicu Sărat településen található városi kórházba.

Beatrice Mahler a bukaresti Marius Nasta intézet menedzsere szerint megtörténhet, hogy a két páciens esetében nem volt elég magas az antitestek száma ahhoz, hogy megbirkózzanak teljesen a betegséggel, valamint az sem kizárható, hogy a vírus egy idő után újra aktiválódik.

A menedzser szerint vannak olyan feltevések is, hogy a kórral újra meg lehet fertőződni, ezt is szem előtt kell tartaniuk, ahogyan azt is, hogy a hiányos kezelés, vagy a járvány körülményei is okozhatták ezt a helyzetet. Elmondása szerint egy jól elvégzett elemzés után lehet majd levonni a következtetéseket. (digi24.ro/hírszerk.)


Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS