2020. május 29. péntekMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb kilenc koronavírus-fertőzött vesztette életét, 257-re nőtt a halálos áldozatok száma

2020. április 10. 11:41, utolsó frissítés: 14:03

További kilenc koronavírus-fertőzött elhalálozását jelentette pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Ezzel 257-re nőtt a halálos áldozatok száma.

A közlés szerint elhunyt egy 79 éves, Arad megyei férfi, egy 45 éves, Arad megyei nő, egy 66 éves, Gorj megyei férfi, egy 77 éves, bukaresti nő, egy 74 éves, Hunyad megyei nő, egy 69 éves, Temes megyei nő, egy 49 éves, Maros megyei férfi, egy 76 éves, szintén Maros megyei nő, valamint egy 84 éves, Neamţ megyei férfi.

Valamennyien más betegségekben is szenvedtek.

Háromra emelkedett a halálos áldozatok száma Háromszéken

A Kovászna megyei prefektúra csütörtöki tájékoztatása szerint újabb két halálos áldozata van a koronavírusnak Háromszéken, ezzel háromra nőtt az áldozatok száma a megyében.

Egy 78 éves asszony a sepsiszentgyörgyi kórházban hunyt el, miután szívelégtelenséggel és légzési nehézségekkel került oda. Mint kiderült, az idős asszony a koronavírussal fertőzött, de tünetmentes lányától kapta el a betegséget.

A másik elhunyt egy 49 éves férfi, akit kritikus állapotban utaltak a sepsiszentgyörgyi kórházba, neki is társult betegsége volt, hiszen veseátültetésen esett át. Ezzel háromra nőtt a koronavírus háromszéki áldozatainak száma, ugyanis korábban egy 77 éves asszony is elhunyt a kórházban, neki is társult betegsége volt. A prefektúra továbbá közölte: csütörtökön Háromszéken 62-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, ez öttel több, mint egy nappal korábban volt.

Intézményes karanténban 291 személyt tartanak, otthoni elkülönítésben pedig további 877 személy tartózkodik. A Kovászna megyei rendőrök és csendőrök 24 óra alatt 90 személyt kísértek karanténba, emellett 101 büntetés osztottak ki összesen 212 ezer lej értékben a kijárási tilalom szabályainak be nem tartásáért.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS