2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már ezen a héten megjelenik a Logan

2004. szeptember 07. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

Az előzetes beharangozásnak megfelelően a héten megjelenik, elsőként a román piacon, a Renault Dacia-utódként gyártott modellje, a Logan. A francia gyártó a román piaci bemutatkozás után több kelet-európai piacon is megjelenést tervez, még az idén a horvát, a cseh, a magyar, a szlovák és a török piac következik, majd jövőre jön a többi kelet-európai ország. A francia autógyár megerősítette hétfőn, hogy kedvező lesz a Logan alapára, Romániában 5700 euró, de a felszereltség függvényében az ár elérheti a 7500 eurót is.

A Financial Times korábban egész cikket szentelt az új, 5000 eurós Dacia modellnek. A szerző kiemeli, hogy a Pitesti-i gyárat 1999-ben megvásárló Renault szakított a "doboz négy keréken" hagyományával. A Logan gyártásával egy olyan tágas és teherbíró autó készül, amelyet a szegényebb országok lakosai is megengedhetnek maguknak, azok a vevők, akik eddig csak a helyi, rossz minőségű modell, vagy a külföldi személygépkocsik közül választhattak – véli a Financial Times.

Ezzel a projekttel a Renault kemény százalékokat hasíthat egy olyan piacból, amit eddig figyelmen kívül hagytak – írja a szerző. Románia földrajzi pozíciója – az új EU-tagállamok szomszédsága, a Közel-Kelet és Törökország közelsége – a szállítási költségek csökkentését eredményezi a potenciális piacokra. A Financial Times azt is megemlíti, hogy a Renault tervei szerint 2010-ig 700 ezer Logant kívánnak eladni, ebből 200 ezret Romániában. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS