2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

WAZ: soha nem cenzúráztuk a România liberăt

2004. szeptember 15. 12:05, utolsó frissítés: 12:18

A România Liberă német többségi tulajdonosa, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) tegnap tiltakozó közleményben utasította el a lap szerkesztőségének vádját, miszerint durván beavatkozna a lap szerkesztéspolitikájába. Klaus Overbeck, a konszern képviselője kiemelte, az elmúlt három évben, amíg a román napilap a WAZ tulajdonában volt, egyetlen egy cikk megjelenését sem tiltották le, és semmilyen tartalmat sem cenzúráztak.

Nem kívánjuk az újság bulvárosítását, a România liberănak továbbra is minőségi lapnak kell maradnia, amely releváns információkkal szolgál olvasóinak – áll még a közleményben, amely hangsúlyozza, a WAZ szakértői felől érkező javaslatok kizárólag a lapnak a demokratikus tradícióval rendelkező államokban bevett minőségi standardokhoz való felzárkózást szorgalmazták.

A napilap szerkesztőségének hétfői tiltakozását követően a Román Sajtóklub rendkívül súlyosnak, a szólásszabadság elleni merényletként értékelte a helyzetet, és felszólította a WAZ-t, foglaljon nyíltan állást a kérdésben. (szabad európa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS