2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellenzi a meleg párok házasságkötését Năstase

2004. november 16. 12:25, utolsó frissítés: 12:25

Nem ért egyet a homoszexuális párok házasságával, és azt is ellenzi, hogy gyermekeket fogadhassanak örökbe – így nyilatkozott a hétvégén egy újságírói kérdésre Adrian Năstase, a PSD+PUR elnökjelöltje. "Teljesen elfogadhatatlannak tartom" – fogalmazott, hozzátéve, hogy a büntetőtörvénykönyv ilyen irányú módosítása igazolja, hogy a "homoszexualitás problémáját már valamennyi párt elfogadta".

Năstase véleménye szerint a téma jelenleg túlságosan előtérbe került, amit nem tud megérteni, hiszen a lakosságnak ennél sokkal égetőbb problémákkal kell szembesülnie, mint amilyen a szegénység vagy a munkahelyek hiánya.

A homoszexualitás kérdése amiatt vált kampánytémává, hogy Traian Băsescu, a PNL-PD államfőjelöltjének az MTV egyik műsorában adott válaszát a meleg párok házasságkötésének egyértelmű támogatásaként értelmezték a hírmagyarázók.

Utóbb Băsescu, többszöri magyarázkodás után a B1 TV műsorában végül kifejtette, Romániában a homoszexuálisok aránya magas, közel 20%, és sok politikus is meleg. Továbbá jobb – mintsem hogy utcára kerüljön – ha egy gyermeket egy ilyen pár fogad örökbe. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS