2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Átszervezik a kolozsvári forgalmat – parkolóházak még mindig nem épülnek

2005. január 25. 16:05, utolsó frissítés: 16:05

Átfogó közlekedés-tanulmányt végeznek el egy cég segítségével a kolozsvári közúti forgalom javítására az elkövetkező időszakban – jelentette be hétfőn Emil Boc polgármester. A városvezető szerint az átfogó tanulmány 5 milliárd lejbe kerül, írja a Szabadság. A cég előreláthatóan egy évet dolgozik majd a kérdésen. Amennyiben a vállalat végez egy részlet kielemzésével, az ajánlásokat azonnal életbe léptetjük, nem várjuk meg az egész anyag elkészültét – szögezte le Boc.

A városháza által rendelt közlekedés-tanulmány a legfontosabb kérdésekre helyezi a hangsúlyt. Elsősorban csökkenteni szeretnék a belváros szennyezését, ugyanakkor más elvek alapján zajlana a közúti fogalom a Bocskai (Avram Iancu), a Kispiac (Cipariu) és a Béke (Lucian Blaga) téren, a Trefort és a Majális utcában. Az úgynevezett zöld út kelet-nyugat (Mãrãsti tér-Prefektúra–Fôtér–Városháza-Fenesi út; Széchenyi tér–Divatház–Magyar Színház), valamint észak-dél (Tordai út–-Bocskai tér-Prefektúra–Traian-híd; Kispiac tér-Törvényszék–Kétágú templom; Melody–Divatház–Asztória; városháza-Béke tér–Petôfi utca) irányokban létesülne. A városháza sétálóutcák létrehozatalát is tervezi.

A választási kampány idején a Demokrata Párt jelöltje azt ígérte, Kolozsváron úgynevezett "zöld utat" vezetnek be a közúti forgalom tehermentesítése érdekében – jegyzi meg a kolozsvári napilap. Mi több, tervei között szerepelt több parkolóház felépítése is.

A polgármester tegnapi sajtóértekezletén elmondta: a szintén beígért parkolóházak felépítésének kérdése egyelőre függőben maradt, ugyanis a Széchenyi téri parkolóház miatt több környékbeli lakó kifogást emelt, ezenkívül egyesek nem hajlandók beleegyezni a befektetés megvalósításába. Ilyen körülmények között a helyhatóságnak a bírósághoz kell fordulnia, így az elképzelés kivitelezése több évig is elhúzódhat. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS