2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Parkolóház-vita Kolozsváron

2005. március 22. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

Közbeszerzési pályázatot ír ki parkolóházak felépítésére a kolozsvári polgármesteri hivatal – jelentette be hétfőn Emil Boc polgármester. A Funar-adminisztráció megbízás alapján próbált parkolóházakat építeni, de az új városvezetés az előnyösebb feltételekkel kecsegtető tendereket részesíti előnyben.

Első lépésként a hivatal három helyszínen szándékszik parkolóházat építeni: föld alattit a Bocskai, és föld felettit a Széchenyi, illetve a Mărăşti tereken. A Széchenyi téren a jelenlegi nagypiac mögötti telken szándékoznak többemeletes parkolóházat építeni, de a környék egyes lakói nem hajlandók hozzájárulni a befektetés kivitelezéséhez.

A városházának kötelessége megszerezni a környéken lakók beleegyezését. Amennyiben ez meggyőzéses alapon nem sikerül, a bíróságra kerül a dolog. Jelenleg több ilyen per van folyamatban – jelentette ki Boc, további részletek közlése nélkül.

A témához tartozik az is, hogy február 23-i ülésén a városi tanács elvetette a polgármesternek a szabálytalanul parkoló gépkocsik elszállítására vonatkozó határozattervezetét. A tanácsosok úgy ítélték meg, a drasztikus intézkedés bevezetése előtt megfelelő számú parkolóhelyet kell létesíteni.

A helyhatóság elégedetlen a parkolókat menedzselő Valcon Kft. tevékenységével, de meghosszabbította a céggel kötött szerződést. A korábbi városvezetés valamennyi utcát erre a cégre bízta, de a tanács csökkentette ezek számát. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS