2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu sürgeti az ingatlanvisszaszolgáltatást

2005. május 17. 13:30, utolsó frissítés: 16:15

A helyi önkormányzatoknak ki kell bocsátaniuk azon ingatlanok tulajdonleveleit, amelyeknek visszaszolgáltatásáról végleges bírósági döntés született - jelentette ki Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök. Hozzátette: a 15 éve húzódó visszaszolgáltatási folyamat kapcsán számos panaszt kapott, különösen a zsidó közösségtől.

A kormányfő tegnap részt vett a Romániai Önkormányzatok Szövetségének közgyűlésén, ahol beszédében arra is utalt, hogy a helyi szerveknek miként kell részt venniük az államosított ingatlanok visszaszolgáltatásának folyamatában. Tariceanu hangsúlyozta: fontos, hogy a helyi önkormányzatok hatékonyan részt vegyenek az ingatlanok visszaszolgáltatásának folyamatában, hogy Romániát a tulajdonjogot tiszteletben tartó jogállamként ítéljék meg.

"Meg kell érteniük, ez alapvető jogi kérdés, attól függetlenül, hogy a zsidó, német vagy egyéb közösségről van szó. Alapvető és elidegeníthetetlen joguk, és önöknek erőfeszítéseket kell tenniük, hogy visszakapják tulajdonukat" - mondta a kormányfő. (mti/népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS