2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közbeszerzés: hatmilliárd eurótól eshetünk el

2005. május 20. 11:03, utolsó frissítés: 11:03

Alexander Schaub, az Európai Bizottság belpiaci és szolgáltatási vezérigazgatója tegnap kijelentette, Romániának jelentős erőfeszítéseket kell tennie, hogy 2006. január 1-jéig hatékonnyá tegye közbeszerzési rendszerét, ellenkező esetben eleshet több mint hatmilliárd eurós alapoktól.

Schaub egy Bukarestben tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a román illetékesekkel tervezett tárgyalások során több témáról is szó lesz, a bankszektor fejlesztésétől a könyvviteli standardok alkalmazásáig. Hangsúlyozta: ezeken a területeken le kell zárni a felkészülést, hogy Románia 2007. január 1-jén az EU tagja legyen, ellenkező esetben fennáll a lehetősége a védzáradék alkalmazásának.

Alexander Schaub szerint Románia előrelépést tett az európai joganyag átültetésében, de a próbatétel számára a közigazgatási és jogi kapacitás megteremtése ennek alkalmazására. "Nem elegendő sok oldalt nyomtatni a Hivatalos Közlönyben, az a lényeg, hogy ezeket a szabályozásokat hatékonyan alkalmazzák" – fejtette ki az EB képviselője. (mediafax/háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS