2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő héten kezdődik a vasutassztájk

2005. május 31. 13:15, utolsó frissítés: 13:15

"Bepótolják" az árvizekre való tekintettel elhalasztott sztrájkjukat a vasutasok. A június 8–15. között tartó sztrájk ideje alatt egyetlen vonat sem fog közlekedni reggel 7 és 15 óra között.

A vasúti szakszervezet kolozsvári csoportjának vezetője, Gheorghe Popa elmondta a Szabadságnak: a munkabeszüntetés ideje alatt az érvényes sztrájktörvény rendelkezése értelmében a tevékenység egyharmada továbbra is zajlana. A vasút vezetőségének a feladata a járatok átszervezése és az utasok tájékoztatása a változásokról – véli Popa, a legfontosabb szolgáltatásokat a sztrájkidőn kívül kell betervezni.

Az általános sztrájkot az robbantotta ki, hogy bár a figyelmeztető munkabeszüntetés ideje alatt a szakszervezet képviselői találkoztak a közlekedésügyi minisztériummal és a kormány képviselőivel, a tárgyalások eredménytelenül végződtek. A vasúti dolgozók a fizetésük emelése mellett étkezési jegyeket igényelnek – a sztrájk sokkal nagyobb kárt fog okozni, mint amiből ez a kérés teljesíthető lenne, tette hozzá Popa. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS