2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ráduly: nem vagyok a tömegmészárlás híve

2005. július 19. 15:00, utolsó frissítés: 15:00

Kétszer is idézte Szász Jenő a tusnádi szabadegyetemen Ignasi Guardans egy tavalyi autonómia-konferencián tett kijelentését, miszerint le kell számolni azokkal, akik az autonómia ügyét elárulták. Az MPSZ elnöke ennek szellemében több ízben is élesen bírálta a regionalizmussal foglalkozó délelőtti előadás közben az RMDSZ-t.

Elfogadhatatlan, hogy a népességfogyás az erdélyi magyarok körében 1990 után is tart, és ennek ellenére az RMDSZ-t 15 éve ugyanaz az elit vezeti – jelentette ki. Az erdélyi politikát nem szabad emberek vezetik – célzott a politikus mindazokra, akiknek erős, 1989 előtti politikai kötődéseik vannak.

Ezzel szemben Ráduly Róbert, Csíkszereda RMDSZ-színekben megválasztott polgármestere a vitában azt jelentette ki, ő nem "a tömegmészárlás híve", azaz a régi elit félresöprése nem megoldás. Ráduly nagy problémának látja, hogy nincs szakmai jellegű közmegegyezés az autonómiáról, így mindenki "azt magyaráz bele a legnagyobb hangerővel, amit akar".

Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy polgármestere szintén meghívottja volt a Török Sándor kézdivásárhelyi polgármester által moderált délelőttnek. Albert szerint, aki ismeri a hazai politikai mezőnyt, az tudja, hogy az érdekérvényesítőknek igenis közel kell lenniük a hatalomhoz. – Jenő, remélem, nem sértődsz meg, de én nem tartom magam árulónak – mondta Albert Álmos. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS