2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem mond le Tăriceanu, de bizalmi szavazást kér

2005. július 19. 21:53, utolsó frissítés: 2005. július 20. 11:30

A Román Televízió (RTV 1) Elvitte a víz a lemondást című műsorában a miniszterelnök megerősítette: az áradások miatt döntött így. Tăriceanu azonban nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét, mondván: csütörtökön bizalmi szavazást kér jelenlegi kabinetjének.

Ma reggel a miniszterelnök még nem nyilatkozott erről a kérdésről – bár lemondása mára volt várható. Tăriceanu ehelyett bejelentette: pillanatnyilag az árvíz sújtotta települések újjáépítése fontosabb az előrehozott választásoknál. A D.A. Szövetség támogatja a miniszterelnök döntését.

Tăriceanu és Olli Rehn
<br />
(fotó: BBC) Tăriceanu és Olli Rehn
(fotó: BBC)


Úgy tűnik, nem csak az árviz miatt állt el szándékától a kormányfő: Olli Rehn bővítési biztos tegnap Brüsszelben figyelmeztette, hogy minden napot az EU-integrációnak kell szentelni. Rehn aggodalmát fejezte ki a kormány lemondási szándékának bejelentése nyomán kialakuló belpolitikai instabilitás miatt.

A szociáldemokrata ellenzék reakciója nem váratott sokat magára: Mircea Geoană PSD-elnök kijelentette, hogy Románia „még megmentett egy esélyt” arra, hogy 2007-ben csatlakozhasson az Európai Unióhoz. A PSD értékelése a kormány eddigi tevékenységéről azonban nem változott: szerintük eddig már bebizonyították inkompetenciájukat. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS