2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

100 ezer euró az idei Félsziget reklámbevétele

2005. július 26. 09:29, utolsó frissítés: 09:29

A Félsziget Fesztivál költségvetése 350 ezer euró, a fesztivál reklámbevétele eléri a 100 ezer eurót, ennek jelentős része a rendezvény főszponzorának, a Coca Colának köszönhető – áll a szerkesztőségünkbe juttatott sajtóközleményben. Pályázatokból 50 ezer eurót bevételt sikerült realizálni így a fennmaradó 200 ezer eurót a jegyek eladásából kell fedezni. Ebbe a költségvetésbe nincsenek beleszámolva azok a támogatások, amelyek szolgáltatást vagy terméket biztosítanak. Ha ezt is beleszámolják, akkor a Félsziget Fesztivál össz-költségvetése megközelíti az 500 ezer eurót.

Az idén 50 ezer látogatóra számítanak, ennyi látogatóval lehet nullszaldóssá vagy nyereségessé tenni a rendezvényt. A Sziget Kulturális Szervező Iroda a tavaly elkönyvelt 60 ezer eurós veszteséggel előre számolt, idén viszont már csak 20 ezer euró veszteséggel kalkulálnak. Ezt befektetésként könyvelik el.

A Félsziget Fesztivál tavaly 180 ezer euróból gazdálkodott. A rendezvény főszervezője a marosvásárhelyi székhelyű Sziget Management KFT, melynek többségi tulajdonosa a budapesti Sziget Kultuláris Szervező Iroda, kisebbségi tulajodonosok pedig romániai magánszemélyek, így Szepessy Szabolcs, aki a fesztivál igazgatója.

A menedzsment részét a cég kisebbségi tulajdonosai végzik Marosvásárhelyen. A MIÉRT nem társtulajdonosa a Sziget Management KFT-nek, emelte ki egy tegnapi sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a Sziget Kultuláris Szervező Iroda tulajdonosa (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS