2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Nem hiszi" a Ringier, hogy új magyar napilapba fektetne be Romániában

2005. augusztus 02. 14:50, utolsó frissítés: 14:50

Megerősítette Gyarmath János, a mától megszűnő Romániai Magyar Szó (RMSZ) főszerkesztője, hogy szakmai körökben új napilap megjelenéséről történnek egyeztetések. Az értesülés szerint a svájci székhelyű médiakonszern, a Ringier érdekelt lenne az RMSZ és az Erdélyi Riport hetilap összevonásával kialakuló új kiadványban – értesült a Krónika.

A Ringier romániai leányvállalatának igazgatója, Thomas Landolt úgy nyilatkozott, nincs elég információja a kérdésben nyilatkozni, Răzvan Cornăteanu azt közölte: nem hisiz, hogy volna valóságalapja a hírnek.

Az értesülés szerint az új kiadványba a Ringier-tulajdonú Népszabadság beszállna: a svájci cég magyarországi kommunikációs igazgatója válaszul közölte, "ilyen befektetési szándékról nem tudnak, de mindig keresik a továbblépési lehetőségeket".

Szűcs László, a Riport felelős szerkesztője azt nyilatkozta, szakmai berkekben valóban felmerült, hogy kéne az RMSZ helyett egy bukaresti szerkesztőséggel is rendelkező, új magyar napilap, de ezzel a Riport nem szűnne meg. A célközönség elsősorban azok lennének, akik olyan régióban élnek, ahol magyar napilap nem jelenik meg – mondta. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS