2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét elégedetlen az Alfa Kartell

2005. augusztus 04. 16:19, utolsó frissítés: 16:23

Az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz, és párbeszéd beindítását kéri az idei adópolitikával és költségvetéssel, valamint a közszolgáltatások jövő évi jövedéki adójának terveivel kapcsolatban. Kérik továbbá a minimálbér emelését, és kilátásba helyezték, hogy ellenkező esetben tiltakozásokat szerveznek.

Ha a szakszervezetisek kérései nem teljesülnek, az Alfa Kartell szövetségi bizottsága szeptemberi ülésén nagygyűlések, felvonulások, sztrájkőrségek, sztrájkok beindításáról dönt – tájékoztat közleményben a szakszervezeti szövetség. A közlemény szerint a megmozdulások hallgatólagosan a kormány leváltását is követelik majd, “amely nem tartja tiszteletben sem a lakosság érdekeit, sem a kormányprogramban vállaltakat”.

A nyílt levelet aláíró Bogdan Hossu, az Alfa Kartell elnöke kifogásolja, hogy az egységes 16%-os adókulcs bevezetése után – amely a szakszervezetek szerint a magas jövedelműeknek kedvez – most az áfa szintjének módosítását tervezik, noha az államfő nyilvános vitát ígért az adópolitika kapcsán, amelyre nem került sor. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS