2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új országos napilap indul az RMSZ megszűnése után?

2005. augusztus 04. 16:23, utolsó frissítés: 16:23

Várhatóan jövő héten jelentik be sajtótájékoztatón az Erdélyi Riportot is megjelentető Scripta Kiadó Kft. vezetői, hogy beindul vagy sem az az új magyar nyelvű napilap, amely az 58 éves múltra visszatekintő Romániai Magyar Szó megszűnése után keletkezett piaci rést lenne hivatott betölteni – tájékoztat a Szabadság. A tulajdonosok még csak vizsgálják az üzleti terv kivitelezhetőségét, de Stanik István leszögezte: elképzelhetetlen, hogy éppen akkor szűnjön meg az egyedüli bukaresti magyar napilap, amikor a magyarság jelenléte egyre erőteljesebb Bukarest politikai, gazdasági és kulturális életében.

Stanik István, az RMDSZ kommunikációs tanácsosa tegnap az MTI-nek nyilatkozva kijelentette, hogy szükségesnek tartja az RMSZ által több mint ötven esztendőn át képviselt értékek átmentését, továbbélését. Jelezte: az Erdélyi Riportot kiadó Scripta Kiadó Rt. – látva, hogy űr keletkezett a sajtópiacon – a következő napokban felméri annak a lehetőségét, hogy országos napilapot indítson útjára, a szerkesztőség továbbra is Bukarestben működne. Ha kiderül, hogy meg lehet valósítani, a jövő héten sajtóértekezlet keretében hivatalos tájékoztatást adnak.

A kérdésről a Scripta Kiadó igazgatótanácsa dönt, ennek tagja többek közt Ágoston Hugó, Horváth Andor, Kántor Lajos, Stanik István. Az esetleg megjelenő új napilap nem folytatása lesz a megszűnt RMSZ-nek, de arra törekszik majd, hogy tovább éltesse azokat az értékeket, amelyeket az RMSZ az elmúlt fél évszázadban felmutatott. Stanik szerint az Erdélyi Riportnak van már egy kialakult infrastruktúrája, komoly, szakmailag felkészült újságírói és szerkesztő gárdája, amelyre egy új országos napilap működtetésében is támaszkodni lehet. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS