2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elúszhat a kormány árvízsegélye, ha nem halad az építés

2005. október 27. 13:09, utolsó frissítés: 13:12

Késik a nyári árvizek okozta károk helyreállítása több Hargita megyei településen. A legnagyobb gond, hogy a helyreállításra a kormány központi alapjából kiutalt összegek jelentős része elvesz, ha nem sikerül az idén felhasználni – mondta Petres Sándor, a Hargita megyei tanács alelnöke. Petres kilátásba helyezte, hogy ahol a munkálatokat vállaló cégek késlekednek, szerződésbontásra kerülhet sor

A Csíkszépvízhez tartozó Bükklokán a híd megerősítése lassan halad, akárcsak Homoródszentmártonban. Szentábrahámon el sem kezdték a helyreállítást. Csicsóban két híd készül, ezek közül az egyik háromnegyedrészt felépült, a másodikat éppen elkezdték az építők.

Csíkszentléleken a munkálatok fele készült el, Lövétén két híd alapozását végzik, Újszékelyen november 15-ig szeretnék befejezni a hidat. Gyimesközéplokon felgyorsulhat a munkavégzés, mivel ideirányítottak egy kotrógépet a hídpillérek helyének kiásására.

Gyimesfelsőlokon július óta folyamatos az utak, hidak helyreállítása, de az ugrapataki híd még nem készült el. Kászonaltízen sikerült megjavítani az árvíz által megrongált utakat, de Csíkszentmihályon szintén késlekedik egy híd helyreállítása. (marosvásárhelyi rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS