2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rivalizálás helyett várhatóan együttműködik a Kolozs és Maros megyei repülőtér

K. E. - K. M. 2010. augusztus 03. 16:06, utolsó frissítés: 16:06

Átvállalná a Kolozs megyei tanács a Marosvásárhely melletti repülőtér működtetését, azonban a Maros megyei tanács nem örül az ötletnek.


Augusztus utolsó hetében találkoznak a Kolozs megyei tanács és a Maros megyei tanács képviselői a két város repülőterei közötti együttműködés részleteinek megtárgyalása érdekében. A két megye önkormányzata az első találkozót Kolozsváron tartja, a második megbeszélésre szeptemberben, Marosvásárhelyen kerül sor. Ezek után dolgozzák majd ki az együttműködés kereteit.

A Kolozs megyei tanács pár héttel ezelőtt vetette fel a két repülőtér közötti együttműködés ötletét, a kezdeményezés pedig támogatásra lelt a Maros megyei tanácsnál is, hiszen egy ilyen egyezség révén pályázás szempontjából is mindkét repülőtér versenyképesebb lehetne.


Alin Tişe Kolozs megyei tanácselnök a Maros megyei tanácshoz címzett levelében felajánlotta a társulás lehetőségét. Emellett a jelenleg a Maros megyei tanács alárendeltségében működő Transilvania repülőtér kereskedelmi vállalattá válása esetén a részvények többségének felvásárlását is lehetőségként vázolta. Így Kolozs megye a régió mindkét repterét


irányítása alatt tudhatná.

„Hatékony együttműködést szeretnénk elérni, amely révén az előnyök növekednének, a hátrányok pedig csökkennének” – olvasható a Maros megyei tanácshoz küldött levélben.

A Maros megyei tanács elnöke inkább a két létesítmény fejlesztése érdekében összehangolt stratégia kidolgozását javasolja a Kolozs megyei önkormányzatnak.

“Mindkét közösség számára előnyt jelent, ha nem egymás versenytársai, hanem partnerei vagyunk. Jobb, ha kiegészítjük egymást, ez nemcsak a két megye, de egész Erdély érdeke ” – véli Szabó Árpád, a Maros megyei tanács alelnöke.

Lokodi Edit Emőke, a Maros megyei tanács elnöke kérdésünkre elmondta, elvi döntés született a Maros megyei fél részéről az ügyben, ezt az álláspontot fogják képviselni a hónap végén esedékes találkozón is: a két megye együttműködik a repülőterek fejlesztése érdekében, ezenkívül a Maros megyei repülőtér pályázni készül a szállításügyi minisztérium által meghirdetett szektoriális alapokra. „Egy tanulmány is szükséges ehhez, amely most készül, és reméljük, hogy szeptemberben kész lesz, hogy pályázni tudjunk vele. A Kolozs megyei tanáccsal történő együttműködést csakis egyenlő esélyekkel tudjuk elképzelni, hangsúlyt fordítva arra, hogy a mostani lehetőségeit felhasználva, majd a pályakiépítést és más korszerűsítési munkálatokat elvégezve egy olyan regionális repülőtérré fejlesszük a Maros megyei repülőteret, amely kiegészítheti a Kolozs megyei reptér tevékenységét.

A cél, hogy a marosvásárhelyi repülőtér Kolozsvár számára is egy könnyen megközelíthető pont legyen: gondolunk itt arra a lehetőségre, hogy egy gyorsforgalmi utat építünk ki, amely révén körülbelül


40 perc alatt

megtehető a két repülőtér közötti útszakasz. A világ minden pontján létezik olyan együttműködés, amely lehetővé teszi, hogy két egymáshoz közel álló repülőtér kiegészíti egymást: az egyik egy regionális, a másik egy városi repülőtér lehet” - mondta a Maros megyei tanácselnök.

Arról, hogy milyen szerepet vállalhatna be a Maros megyei repülőtér a Kolozs megyei repülőtér mellett, Petru Ştefan Runcant, a Transilvalia repülőtér igazgatóját kérdeztük. Runcan elmondta, rengeteg dolgot kell meggondolni, ami az együttműködés lehetőségeit és a hatékonyságát illeti. „A két repülőtér fejlesztésére van lehetőség, amelyeket úgy lehetne kigondolni, hogy azok kiegészítsék egymást, nem pedig egymással versenyezzenek” - hangoztatta. A kereskedelmi társasággá válás lehetőségéről elmondta: „sok víz folyik le mind a Maroson, mind a Szamoson, amíg ez a kérdés el fog dőlni”.

Lokodi Edit Emőke kérdésünkre elmondta, még nem dőlt el, hogy kereskedelmi társasággá alakul vagy sem a Maros megyei repülőtér, erre egy következő tanulmány adhatja meg a választ, mint ahogy arra is, hogy miként működhet együtt a két repülőtér, illetve az ezeket működtető két megyei tanács. „Döntéshozói szinten kell majd tárgyalni arról, hogy mi a legoptimálisabb. Nem egyik vagy másik megyei elnök akarata dönti el ezt a kérdést, erre szakemberek fognak elemzést végezni” - jelentette ki Lokodi.

Az együttműködésben rejlő lehetőségeket az általunk megkérdezett vállalkozók is felismerik. Kurkó János, a Székelyföldi Vállalkozók Szövetségének elnöke szerint mindenképp jó lenne, ha a marosvásárhelyi reptér is fejlődne, azonban csíkszeredai vállalkozóként a brassói repülőtér megépítését várja, mivel 50 kilométerrel közelebb lesz Csíkszeredához. Ennek ellenére úgy tartja, hogy Székelyföldnek jót tenne az is, hogyha a Transilvania repülőtér működne és megmaradna. „Tény, hogy a kolozsvári a bukaresti után a legkorszerűbb reptér az országban, a fejlődésének ritmusából látszik, hogy szakértők kezében volt. Gondolom, ugyanaz a csapat a marosvásárhelyi repülőteret is felzárkóztathatná. Azonban nem tudom eldönteni, hogy mi van a terv mögött: a marosvásárhelyiek akarnának kibújni a repülőtér működtetési kényszeréből, vagy esetleg a kolozsváriak


egy mézesmadzagos bekebelezéssel

a konkurencia megszüntetését akarják elérni" - mondta Kurkó.

Kerezsi Miklós agrárszakértő szerint a két város közötti kis földrajzi távolság lehetőséget teremt bizonyos funkciók központosítására. „Ha itt is megtartják az ésszerűséget a beavatkozás mértékében, akkor lehetőséget teremtenek a hatékonyság növelésére. A funkciókat így meg lehet majd osztani: a teherszállítás, a személyszállítás, különböző járatoptimalizálási stratégiák számára ez alapot adhat. Mindenképpen érzek ilyen optimalizálási lehetőséget” - állítja a szakember.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS