2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Méltó élethez való joguk tiszteletben tartásáért tüntettek a patarétiek

2011. január 19. 19:44, utolsó frissítés: 2011. január 20. 10:37

A tiltakozók kérése teljesült: találkoztak László Attila alpolgármesterrel, aki ígéretet tett a problémák orvoslására.


Mintegy száz személy tiltakozott ma Kolozsváron, amiért a helyi hatóságok a Coastei utcában lakókat a Patarétre költöztették. Az elköltöztetett családokkal szolidaritást vállalva számos civil szervezet és személy is csatlakozott a Romák vagyunk és méltóságban szeretnénk élni! jelmondat jegyében lezajlott tiltakozási akcióhoz.

A város szeméttelepe mellé, szennyezett környezetbe költöztetett tiltakozók tisztességes, a városban levő szociális lakásokat igényeltek, és azt kérték, hogy a polgármesteri hivatal fogadja képviselőiket, mivel a hatóságok eddig elzárkóztak a párbeszédtől.Pavel Doghi, az Amare Phrala Egyesület elnöke a Transindexnek elmondta, nem elég, hogy a Coastei utcában lakók feje fölött, előzetes egyeztetés nélkül hozták meg az elköltöztetésről szóló döntést, utólag álláspontjukat sem voltak hajlandók meghallgatni.


Elmondta, nemsokára nagyszabású tüntetést szerveznek, amelyre az ország minden pontjából fognak érkezni a Patarétre elköltöztetettek ügyét támogatók.

A tiltakozók a molinókon feltüntetett jelszavakban azt követelték, hogy a helyi hatóságok vessenek véget a szegregációnak, illetve párbeszédre való lehetőséget kértek.

László Attila alpolgármester az akciót követően fogadta a tiltakozók képviselőit, akik egy dokumentumot nyújtottak be, amelyben jelezték problémáikat. Az elöljáró ígéretet tett ezek orvoslására. A Transindexnek elmondta, mivel az elköltöztetettek jelezték, tömegközlekedési eszközök hiányában nehezen közelítik meg a várost, ezért a városvezetők most a buszjáratok útvonalainak módosításán dolgoznak. László még elmondta, a beázó lakások állapotán is javítani fognak.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS