2022. december 7. szerdaAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Székelyudvarhely: a fázósak otthon maradtak

fotók: Balázs Attila 2013. március 15. 19:43, utolsó frissítés: 22:12

A fagyos szél és szállingózó hó miatt az előző évekhez képest kevesebb ünneplő volt idén, de így is több százan emlékeztek. A résztvevők öleléssel és zászlóval védekeztek a hideg ellen.


Az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulójának tiszteletére kétnapos ünnepi műsort szerveztek. Március 15-én, pénteken a központi rendezvény helyszíne a Márton Áron tér volt, ahol a már megszokott módon sor került a huszárok felvonulására, majd a koszorúzás következett a Vasszékely-szobornál, az Udvarhelyszéki Fúvószenekar közreműködésével.


Antal D. Csaba színművész szavalata után Mátyás Károly római katolikus esperes, Gede Mátyás református és Kedei Mózes unitárius lelkész mondta el ünnepi beszédét, majd ezt követően Bunta Levente szólalt fel. "A 165 évvel ezelőtti események tükrében az akkor kikiáltott tizenkét pont mára sem valósult meg, mindezek ellenére, az önrendelkezésért folytatott küzdelem továbbra sem hiábavaló" - fejtette ki beszédében a polgármester.

Ezt követte a Boróka és a Kékiringó néptánccsoport ünnepi műsora, és végül a Székely himnusz éneklésével zárult a rendezvény a Balázs Ferenc Vegyeskar, az Alla Breve Vegyeskar és a Székely Dalegylet Férfikarának előadásában.
galeria_10105.jpg
galeria_10106.jpg
galeria_10107.jpg
galeria_10108.jpg
galeria_10109.jpg
Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere
galeria_10110.jpg

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS