2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mosolygóssá tenné több ezer ember karácsonyát az RMDSZ Nőszervezete

Kertész Melinda Kertész Melinda 2013. december 04. 14:43, utolsó frissítés: 17:37

A Nőszervezet a történelmi egyházakkal közösen szervez cipődobozos ajándékgyűjtést, nagycsaládokra, gyermek- és öregotthonok lakóira, betegekre is gondol.


Mosolygó karácsonyt! névvel indít országos szintű ünnepi akciót az RMDSZ Nőszervezete, a történelmi egyházakkal szoros együttműködésben – jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezet vezetői. Az ünnepi akcióba a Nőszervezet mind a 23 megyei szervezete bekapcsolódik, összesen 188 településre,


több mint ezer családhoz szeretnének eljutni.


Az eseménysorozat része lesz a Cipődoboz – határtalan szeretet elnevezésű akció is, amelynek keretében gyerekek számára gyűjtenek ajándékokat. Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, a Nőszervezet alelnöke elmondta, Kolozsváron a történelmi egyházakkal, ezek nőszervezeteivel együttműködésben bonyolítják le a gyűjtést, a csomagok begyűjtését december 15-16 között 14 lelkészi hivatalhoz vihetik be az adakozók.


December 16. és 19. között csomagoló akciót szerveznek, hogy átadható formába hozzák az adományokat, ha kell, átszervezik, pótolják a csomagok tartalmát. A csomagok kiosztására 19-21. között kerül sor. A tevékenységekről, ennek koordinációjáról a Nőszervezet plakátjairól és on-line felületeken értesülhetnek az érdeklődők.


Az onkológián kezelt gyerekeket a Little People Egyesülettel közösen keresik fel, a Családfa Egyesülettel együttműködésben pedig cserebere-akciókat szerveznek; az Apáczai Csere János Elméleti Líceum


egy méretes fenyőt kap,

amelyet közösen fognak feldíszíteni. A Mosolygó karácsonyt! kiterjesztik a Kárpátokon túli megyékben élő magyar közösségekre is, eljutnak Suceava, Gorj, Galac megyébe is, Bukarestben is osztanak az egyházakkal közösen ajándékcsomagokat. A Nőszervezet szorosan együttműködik a négy történelmi egyházzal, a beteg gyereket nevelő családokra, nagycsaládokra, gyermekotthonok, öregotthonok lakóira is gondolt, ez utóbbiak számára felolvasóesteket szerveznek.
Nagy Emese, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke beszélt a Nőszervezet tagjainak szervezett hétvégi képzésről, elmondta, ez volt az első, kimondottan nőknek szóló országos szintű kommunikációs és vezetőképző rendezvény, amelyen nemzetközi szakemberek előadását hallgathatták meg a közösségszervezési szerepet vállalni kívánó hölgyek. A képzésen összesen 20 szervezet részéről 40 nő vett részt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS