2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kilenc nő indulna az EP-képviselői tisztségért a Nőszövetség részéről

K. M. K. M. 2014. január 28. 12:41, utolsó frissítés: 2014. február 18. 12:29

A program is összeállt: a wage-gap ellen, a gyerekvállalás ösztönzéséért és a nők gazdasági szerepvállalásáért szállnának harcba a jelöltek.


Az RMDSZ Nőszervezete kilenc tagja indulna az európai parlamenti választásokon, a listavezető Hegedüs Csilla szövetségi főtitkár-helyettes, a Nőszervezet alelnöke - jelentette be mai sajtótájékoztatóján, Kolozsváron Biró Rozália, a Nőszervezet elnöke.

A további nyolc jelölt Takács Aranka, a vajdahunyadi RMDSZ elnöke, városi tanácsos, aki a Miért és a Nőszervezet alelnöki tisztségét is betölti. Maros megyét Kozma Mónika Európa-szakértő képviseli a Nőszervezet jelöltlistáján, aki a Corvinus Egyetemen szerzett szakképesítést.

Dajka Tünde az egyik legfiatalabb jelölt, 1986-ban született, földrajz-turizmus szakos, és a Csík területi nőszervezet ügyvezető elnöke.

Vajda Borbála, a Nukleáris Tevékenységeket Felügyelő Országos Bizottság volt elnöke is a Nőszervezet jelöltje lesz. A geofizikus mérnök és könyvviteli szakértő a vállalkozói szférában is jelentős tapasztalatra tett szert: több kis és közepes vállalkozás ügyvezetőjeként tevékenykedett.


Benkő Erika politológus Háromszéket képviseli, a Mikó Imre Jogvédelmi szolgálat keretében tevékenykedik.

Bogya Anna Szilágy megye jelöltje, ő közigazgatás területén tevékenykedik.

Bodóczi Annamária Bukarestben él, a Kárpátokon kívüli területeket fogja képviselni, jelenleg sajtóreferensként dolgozik az RMDSZ főtitkárságán.

Bálint Emőke ugyancsak Szilágy megyei jelölt, ő építészmérnök, egyszerre hét település főépítészi tisztségét látja el.

Biró Rozália elmondta, fontos szempont, hogy mind a szórvány, mind az Erdély területén kívül eső, mind a tömbmagyarság keretéből kerülnek ki jelöltek, hiszen a helyi érdekeket azok képviselhetik a legjobban, akik helyi szintű tapasztalatokkal rendelkeznek.

Hegedüs Csilla a Nőszervezet EP-választási programját ismertette, három fő célkitűzést emelve ki: a nők és férfiak bérezése kapcsán az egyforma munka egyforma bérezés elvének gyakorlatba ültetése, a demográfiai mutatók javítása (a gyermekvállalás ösztönzése különböző támogató szociális intézkedések révén), és a nők gazdasági szerepvállalásának ösztönzése.

Az RMDSZ EP-jelölt listájára a jelöltségeket február 15-ig kell benyújtani, a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) hoz döntést annak összetételéről és a jelöltek sorrendjéről. Hegedüs Csilla elmondta, eddig 17 megyei vagy területi szervezet és a Szabadelvű Kör támogatását nyerték el. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS