2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Uszeléék különös házassága

szerk. 2014. február 25. 15:42, utolsó frissítés: 2014. február 27. 13:20

Az esküvő rövid volt és érzelemmentes, pont, mint egy polgári. A házassági szerződés nagyon furcsa, a nászéjszaka kérdéses. A válóper meg zajlik.


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két királyfi, akik a szabadság és lehetőség országában éltek, így úgy döntöttek, összekötik az életüket. De a tündérmesének nem lesz hepiendje.

Amikor először meglátták egymást,

még mind a ketten ellenzékben üldögéltek, és sok közös témájuk nem volt, azon kívül, hogy mindketten fújtak Băsescura. Hamarosan azonban elegendőnek bizonyult ez is, és élénken beszélgetni kezdtek, majd eljött

az első randi


ideje is. Ahelyett, hogy egy mozi sötétjében, laza simogatásokkal indult volna a történet, rögtön nyilvános helyen mutatkoztak, jól meglepve közös ismerőseiket, akik nem pont értették, mit esznek egymáson a szocdemek és a nemzeti liberálisok.



Az eljegyzést

maga Ponta jelentette be a blogján. Az örökbefogadást már korábban tudni lehetett, vagyis azt, hogy a PNL előző házasságából származó gyerekét, a Konzervatív Pártot is hozzák az egyesülésbe.


Az esküvő

rövid volt és érzelemmentes, pont, mint egy polgári. Tíz perc alatt aláírták (az Egyesülés teremben, nem vicc), és szerencse, hogy bár a sajtó kíváncsi volt rájuk, a saját pártjaikból meghívott násznép már nem annyira. Lagzi nem volt, és már akkor sem hitt mindenki az ifjú pár holtomiglan-holtodiglanjában (főleg, hogy csak 2020-ig tartó örök hűséget fogadtak). Ez érdekházasság, szerelemről nincs szó - mondta akkor Székely István a Transindexnek.

A nászéjszaka

akkor még romantikusnak és gyengédnek is tűnhetett volna, ha ilyesmivel foglalkozunk, de így, a válás küszöbén inkább azon filózunk, vajon ki ****tatott jobban kit?

A mézeshetek

gyakorlatilag az Ungureanu-kormány megbuktatásától a 2012-es parlamenti választásokig tartottak. Ekkor nagy volt a szercsi, és a szercsi ugye mindent legyőz: meg is hozta Ungureanu áhított leváltását, majd a kétharmados parlamenti többséget. Közben még azért voltak kétkedő hangok, például már 2011-ben azt rebesgették, "csak idő kérdése", hogy felbomoljon a frigy.

A házassági szerződés

nagyon furcsa volt, furcsább, mint maga a házasság: nem egymással kötötték, hanem a hisztis szeretővel, akinek soha semmi nem jó. A szeretőn mindketten osztoztak, mert nem volt más megoldásuk, és a szerető maga a közös ellenség, Traian Băsescu volt. Egyben új szó is született, a kohabitálási szerződés, amin azóta is röhögünk.

Családi tervek

Autó, lakás, kisgyerek helyett sokkal praktikusabb célokat tűzött ki az új pár(t): alkotmánymódosítást, regionalizációt, decentralizációt. Ezekből semmi sem lett, talán azért, hogy válás esetén ne kelljen a közösen elért eredményeken osztozniuk.

A nagy veszekedéshullám

igazából 2013-ban kezdődött. Laura Codruta Kövesi kinevezésétől a DNA élére minden hónapra jutott egy cirkusz: Sorin Roşca Stănescu kijelentései, Verespatak, stb. Verespatak után még úgy tűnt, bevállalnak egy


házassági tanácsadást,

és megpróbálják rendezni a viszonyukat, de nem tartott sokáig: a hullám aztán a fekete keddel tetőzött decemberben. Ekkor már rendes telenovelát néztünk, korábban még csak a szerető sírt néha, hogy nem veszik fel neki a telefont, most már a házastársak is egymás fejéhez csapták a levesestányért. Egyik hazug, másik hazug, idióta ötlet, meg márpedig a te anyukádé. Jött a karácsony, nem tudjuk, mi történt, de januárban már nyilvánvalóvá vált, hogy nem találtak újra egymásra a mézeskalács és fenyőág illatában.



A válóok:

látszólag Klaus Johannis. Mondhatnánk, hogy az egész a kisgép-balesettel kezdődött, majd a belügyminiszter lemondásával folytatódott, ami valahogy maga után vonta a háztartás átalakításának hirtelen vágyát, de az a helyzet, hogy másokat sokkal csúfabb nyilatkozatok vagy tettek miatt sem mondattak le, mint amit Radu Stroe elég szerencsétlenül elnyekergett. Lappangott már a feszültség, aztán Johannis személyében kibukott. Jöttek a hisztik, az egymás hibáztatásai; Antonescu kiábrándult, Ponta bezzegezett, hogy ő aztán mennyit tett már, még kicsit hívogatták egymást, de péntru momént, ácc ákcsészát, azt mondta a telefonja.



Sokkal inkább az a baj, hogy a nagycsaláddá nőtt házasságon belül megalakult a kiscsalád, amely majdnem ugyanazt a nevet viselte: USD-nek nevezték el, és nem nagyon engedték már játszani a PNL-t is a kormányzás kis üveggolyóival.

A válóper

jelenleg zajlik. Ítélet ma este várható, a vagyonelosztás és gyermekelhelyezés - amennyiben tényleg elválnak - még elhúzódhat egy darabig. És ha mégse válnak el, akkor ki tudja, mi lesz: például az ágy közös, a párna nem.

BELÉP A KORMÁNYBA AZ RMDSZ

» Uszeléék különös házassága

» Meghalt a Ponta-kormány, éljen a Ponta-kormány?

» Ismét téma a 2012-es USL-RMDSZ megállapodás

» Két miniszteri tárcát és egy kormányfő-helyettesi tisztséget kaphat az RMDSZ egyes források szerint

» A PNL és a PSD "utoljára állt a barikád egyazon oldalán" a képviselőházban

» Ponta utolsó felhívást intézett a PNL-hez az USL megmentéséért

» Megkezdődött a liberálisok gyűlése

» Crin Antonescu hivatalosan is a kormányból való kilépést kéri

» Értesülések: a PNL kivonul a kormányból, és Ponta lemondását kéri

» Megszavazta a PNL a kormányból való kivonulást

» Antonescu: Ponta lemondását fogjuk kérni

» Kelemen Hunor: 21 óra 56 percig nem kerestek a kormányra lépés ügyében

» Blaga szerint Antonescut le fogják váltani a Szenátus éléről

» Benyújtották lemondásukat a PNL-s miniszterek, megvannak az ügyvivők

» Új pártot hoz létre, az USD elnökjelöltje lehet Tăriceanu

» Román elemzők: jó, hogy vége az USL-nek

» Meghívta az RMDSZ-t a kormányba Ponta

» Markó szerint az RMDSZ-nek el kellene vállalnia a kormányzati szerepet

» Juhász Jácint: a piac nem reagál érzékenyen az USL felbomlására

» Hétfőn írna alá Ponta az RMDSZ-szel

» Kelemen a kormányzásról: ha feltételeink teljesülnek, felelős igent kell mondanunk

» Délután hoz döntést a PSD az új kormánystruktúráról

» Értesülések szerint mégis hétfőn jelenti be Ponta a kormány összetételét

» A liberálisok nem szavazzák meg az új kormányt

» Belép a kormányba az RMDSZ

» Állítólag tömegesen igazolnak át PPDD-sek a PSD-be

» Korodi: az államtitkárok kérdését jövő hétre halasztja az RMDSZ

» Kelemen: egy megállapodás annyit ér, amennyit sikerül megvalósítani belőle

» Korodi: egyelőre nem folytatódik a verespataki beruházás engedélyeztetése

» Szombaton dönt az alkotmánybíróság az új kormány ügyében

» Kik az új arcok a harmadik Ponta-kormányban?

» Kedden fogadja el a kormány az új kormányprogramot

további közviták »

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS