2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kolozsvári útjavítás: volt, aki a hátán cipelte a hűtőt a bentlakásba

K. M. K. M. 2014. szeptember 30. 16:40, utolsó frissítés: 16:40

Az útjavítási késedelem komoly fennakadásokat okozott a városban, amikor hétvégén megérkeztek az egyetemisták. A munkálatokat október végén fejezik be.


Nem volt tekintettel az E.ON gázvállalat a kolozsvári egyetemi tanévkezdésre: a Kőkert/Hașdeu utcai bentlakások környékén a gázvezetékek cseréje javában folyt, amikor a hétvégén a hallgatók beköltöztek a bentlakásokba.


Szemtanúk szerint annyira megközelíthetetlen volt a campus autókkal, hogy többen kénytelenek voltak a hátukon elcipelni a hűtőszekrényt a bentlakáshoz. A Kolozsvári Polgármesteri Hivataltól megtudtuk, a gázvállalatnak a munkálatokat a tanévkezdés előtt be kellett volna fejeznie, így már kifutott a határidőből.


Kedden a Kőkert utcában az úttestet már nagyjából leaszfaltozták, a járdák elkészítése azonban még hátravan. Kinizsi Zoltán, Horváth Anna alpolgármester sajtótanácsosa szerint az önkormányzat a néhány napos türelmi idő lejártával felszólíthatja a céget, hogy igyekezzen befejezni a munkálatokat, és ha ez nem vezet eredményre, akkor bírságot is kiszabhat.
A más településről kocsival érkező diákok már a város bejáratainál akadályokba ütközhettek: mind a Bácsi úton, mind a Hajnal negyedben zajlanak az útfelújítási munkálatok, amelyek október vége előtt el sem fognak készülni. A Tordai úton egész nyáron nehézkes volt a forgalom, az aszfaltozást követően a kanálisfedők az út szintjéhez képest mintegy öt-tíz centivel magasabbra kerültek.
A sajtótanácsos szerint a probléma megoldódik, nem marad akadálypálya-jellegű az útszakasz: egy koptatóréteget is öntenek, így a kanálistetők egy szintbe kerülnek az úttal, erről a polgármesteri hivatal műszaki osztálya fog megbizonyosodni, mielőtt átveszi a munkát.

Kisbács irányából, főleg a kora reggeli és a délutáni órákban, szinte megközelíthetetlen a város (ez egy átlagos hétköznapi kocsisor):
Szászfenesről Kolozsvár irányába minden reggel dugó alakul ki, az autók csak lépésben tudnak közlekedni 7 és 8 óra között. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS