2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Primához kerültek át az Udvarhelyi Híradó tröszt alkalmazottai

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd 2018. január 09. 15:31, utolsó frissítés: 16:00

Nem kis számokról beszélünk: a legnagyobb erdélyi sajtótröszt 240 alkalmazottja váltott munkahelyet január 8-án.


Ez tény – erősítette meg a Transindexnek Szőke László, az Udvarhelyi Híradó Kft. ügyvezetője azt az értesülést, hogy a cég alkalmazottainak nagy része átkerült a Prima Press Kft. alkalmazásába. 240 alkalmazottról van szó, akik január 8-tól a Prima rádiót üzemeltető céghez kerültek át, ez a munkaügynél le van jelentve – mondta el Szőke. A tömeges munkahelyváltásról az Átlátszó Erdély számolt be január 8-án.

A Prima Press Kft. ügyvezetője, Orosz-Pál Levente szintén megerősítette lapunknak, hogy cégük 240, korábban az Udvarhelyi Híradó Kft.-nél dolgozó személyt alkalmazott január 8-án. Kérdésünkre elmondta: a cégnek eddig 6 alkalmazottja volt, illetve egy további, gyereknevelési szabadságán lévő személy.

Szőkel László beszámolt róla: az Udvarhelyi Híradó Kft. alkalmazásában az adminisztrációs (és a nyomdai) személyzet maradt, hogy a csődvédelmi időszakot tudják adminisztrálni, mindenki más átment a Primához. A magyarországi „Határok nélkül a magyar sajtóért” Alapítvány tulajdonában lévő Udvarhelyi Híradó Kft. 2017 december 5-én kért csődvédelmet, miután éveken keresztül görgetett maga előtt több százezer eurós nagyságrendű tartozásokat. Az Átlátszó Erdélynek december közepén nyilatkozó Szőke László körülbelül 25 olyan cégről beszélt, amely fele tízezer lejnél nagyobb tartozásuk van, százezer lej fölötti hitelezőjük pedig három van.

Az ügyvezető szerint a lapcsaládnál nem voltak elmaradt fizetések, mindenki megkapta munkája után a bért a szerződések felbontása előtt. „A csődvédelemmel ez volt a lényeg, hogy a hitelezőket sorba állítjuk, és így az üzemszerű működést tudjuk biztosítani, tehát a fizetéseket ki tudtuk simán adni” – magyarázta lapunknak Szőke László.

Arról, hogy mik lesznek a további lépések, mi lesz az Udvarhelyi Híradó Kft. sorsa, Szőke László nem tudott nyilatkozni, de azt ígérte, még ezen a héten közleményt adnak ki az ügyben. Orosz-Pál Levente szintén nem tudott további részletekkel szolgálni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS