2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mérleget vonunk, és most már lehetőség van arra is, hogy a rendszeres támogatónk légy!

szerk. 2021. november 04. 14:13, utolsó frissítés: 2021. november 09. 14:34

Az utóbbi pár nap a Transindex történetének egyik legizgalmasabb időszaka volt. Az egy hete elindított támogatáskérési akciónktól két fejleményt vártunk.


Az egyik az volt, hogy olvasóink segítségével időt vásároljunk magunknak, a másik pedig – bevalljuk –, hogy kapjunk egy nagy dózis motivációt a folytatáshoz. Kaptunk, köszönjük, folytatjuk és nagyon aktívan dolgozunk az alternatívákon!

Úgy számolunk, hogy ha 600 olvasónk rendszeresen havi 50 lejjel támogatna minket, akkor a jelenlegi forrásainkkal együtt életben tudjuk tartani a projektet. Ezért arra kérünk benneteket, lehetőségeitekhez mérten támogassátok a Transindexet a továbbiakban is! Már a gyűjtés elindítása óta többen is kérdeztétek, hogy miért nem tettük lehetővé a havi rendszeres támogatási (automatikus utalási) modellt is. Mostanra viszont beüzemeltük ezt is, és már elérhető a transindex.ro/tamogatas oldalon, ugyanakkor továbbra is lehetőség van egyszeri adományozásra is.

Mi történt eddig?

Ezen cikkünk megjelenéséig 5.740 eurónyi összeggel járultatok hozzá a működésünkhöz, hogy ez összegyűljön, összesen 324 személy adakozott a számunkra. Első támogatóink között voltak sajtós kollégák is, és bevalljuk, ez nagyon jólesett! Volt kolléga, aki megszólaltatott minket, vagy fel is hívott és velünk ötletelt, vagy egyenesen a saját támogatóit buzdította a nekünk való adakozásra. Köszönjük, kollégák, nagyon jófejek vagytok! Ha valaki azt mondaná, hogy mifelénk nincs sajtós szolidaritás, akkor a kijelentése árnyalásra szorul. (Zárójelben hozzátesszük, hogy akadt azért olyan szerkesztőség is, amely időközben visszalépett a kért interjútól.)


Támogatóink között sokan vannak írók, egyetemi tanárok, romániai magyar vezető értelmiségiek. Nyilvános kiállások is folyamatosan jöttek, jönnek tőlük. Ez azért is fontos, mert ők talán még nálunk is jobban értik, mit veszíthet az erdélyi közösség a Transindex megszűnésével.

Megkerestek bennünket olyan romániai magyarok is, akikkel számtalan projektünkben együttműködtünk, akikkel interjúkat készítettünk vagy egyszerűen csak velünk kezdik a napot. Érdeklődtek, felajánlották a tudásukat, segítségüket. Kellemesen meglepődtünk, mert azt gondoltuk, hogy a romániai magyarok nem túl jók a pozitív visszajelzésekben, megerősítésekben. Fun fact, hogy egyetlen politikus sem volt köztük. Volt viszont politikus, aki magánemberként támogatott minket pénzzel. Köszönjük neki is! Sőt, van a támogatóink között több konzervatív értelmiségi is. Ők is tudják, mi is, hogy az igazi törésvonal nem az erdélyi progresszív és az erdélyi konzervatív meggyőződésűek között van, de ez már egy másik történet. Külön köszönjük a nagyvonalúságukat, tartásukat, aggódásukat!

A támogatások további alakulásáról folyamatosan be fogunk számolni! KATT IDE és támogasd te is a Transindexet!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS