2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jogi lépéseket fontolgat a Brassai Sámuel Elméleti Líceum, ha a városháza nem oldja meg a buszmegálló kérdését

H.-K.SZ. 2022. január 27. 12:47, utolsó frissítés: 18:19

A kolozsvári iskola vezetősége beadvánnyal fordult a polgármesteri hivatalhoz, amelyben magyarázatot és megoldást kérnek az előállt problémára.


Értesülésünk szerint a Brassai Sámuel Elméleti Líceum elé került buszmegálló kapcsán több szülő – egyénileg illetve közösen is – írásos tiltakozást nyújtott be a polgármesteri hivatalhoz, illetve a tanfelügyelőséghez.

Kedden egy írásos beadvánnyal fordult a kolozsvári városházához az iskola vezetősége, amelyben magyarázatot kérnek arra, hogy az eredeti bejelentések szerint máshova tervezett buszmegálló miért került végül mégis az iskola elé. A városháza urbanisztikai részlegének, Emil Boc polgármesternek és Oláh Emese alpolgármesternek címzett beadványból kiderül, hogy jóhiszeműen a helyzet gyors és kielégítő megoldása érdekében fogalmazták meg kéréseiket, ám ha ez elmarad, akkor nem marad más lehetőségük, mint akár a jogi úton való rendezés.

A dokumentumban a tanintézmény arra kéri a választ, hogy az eredeti felújítási terv utólag módosult-e, és ha igen, milyen szempontok alapján? Ha pedig nem, akkor miért nem tartják be a tervben szereplő, jóval kisebb méretű és más helyen levő buszmegállóra vonatkozó előírást? Másrészt, miért nem sikerült egy optimálisabb helyszínt találni a megállónak?

A beadvány első részében kérik a Magyar utca (Bulevardul 21 decembrie 1989) Sora megállójára vonatkozó építkezési engedélyt, a technikai részletekre vonatkozó információkat, hatástanulmányokat, amennyiben ezek léteznek, továbbá a kulturális minisztérium és a megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségének (ISU) az engedélyezési dokumentációinak a bemutatását is.


Indoklásuk szerint a 2020-ban kiadott modernizálás munkálatainak építkezési engedélye a 2018-as közvitára bocsátott tervet kellene érvényesítse, ami a nyilvánosság számára elérhető tervek és dokumentációk szerint nem volt módosítva. E szerint „a JZSUK unitárius líceum jobb oldaláról a megállót elköltöztetik a Dávid Ferenc utca jobb oldalára (amely sétálóutca lesz), illetve a Bolyai utca jobb oldalán lévő megállót az unitárius líceummal szembe költöztetik (ahol tágasabb a tér)”. Azaz a nyilvánossá tett dokumentációk szerint a megálló új helye a Dávid Ferenc utca jobb oldalán lenne, és ebben nem említik a megálló méretének megnövelését.

Ezzel szemben – mint írtuk – az új megálló a Brassai Sámuel líceum előtt épül, és a régihez képest kétszer akkora, azaz a korábbinál is nagyobb két menedékkel. A megálló kibővítése előtt az iskolai intézmény értetlenül áll, annál is inkább, mert a szóban forgó megálló három forgalmas központi csomópont között helyezkedik el – a Kétágú templom előtti (Regionala CFR), a Unió utcai (Memorandumului) és a Széchenyi téri (Piața Avram Iancu) megállókról van szó –, így mint köztes megálló, nem látják indokoltnak az iskola elé költöztetést és a kibővítést. Érvelésük szerint, tekintettel arra, hogy a módosítás sokakat érintett, közöttük főként kiskorú személyeket, a módosítást szakmai érvekkel, hatástanulmányokkal kellett volna alátámasztani és nyilvános közvita után elfogadni – ami elmaradt.

Ennek értelmében a keresetben az iskolai intézmény magyarázatot követel a módosításokról. Annál is inkább, mert a városháza képviselőinek némely nyilatkozatai alapján úgy vélik, a módosításokat az utolsó pillanatban eszközölték, ami felveti azt a kérdést, hogy az építkezésnek egyáltalán megvannak-e a megfelelő szükséges engedélyei. Tekintettel arra, hogy egy RMDSZ helyi tanácsosa a Transindexnek azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi megoldás volt az egyetlen kivitelezhető megállóköltöztetés, az iskola kéri, hogy a városháza ismertesse az engedélyezési dokumentációt, illetve a megálló költöztetéséről szóló döntés megalapozását.

Mint a képen látható, leginkább határesetként értelemezhető, hogy a bejárat előtt van vagy sem a megálló egyik menedéke. Fotó: TransindexMint a képen látható, leginkább határesetként értelemezhető, hogy a bejárat előtt van vagy sem a megálló egyik menedéke. Fotó: Transindex


A Brassai líceum vezetősége keresetében felhívja a figyelmet arra is, hogy az intézménynek helyt adó épület elismert történelmi emlékmű, amely esetben bármilyen építészeti beavatkozáshoz a kulturális minisztérium (vagy valamely alárendelt intézményének) az engedélye szükséges. Egy történelmi emlékmű elé egy rögzített ingóságot építeni, amely eltakarná a műemléképület homlokzatát, feltételezne egy újabb engedélyeztetést – véli az intézmény.

Az iskola ugyanakkor sérelmezi, hogy a buszmegállóépítés kapcsán nem vették figyelembe azt a hatályba lévő törvényt (2019/121), amely a környezeti zajszennyezés felméréséről és szabályzásáról szól, és amely előír az önkormányzatok számára egy akciótervet a zajszennyezés kezelését illetően. A kolozsvári akcióterv pedig megemlíti, hogy a mértéken felüli zajt befolyásolja az oktatási folyamatot: „érintett lehet a tanulási, olvasási folyamat, csökkentheti a motivációt és a bonyolult feladatok megoldását is befolyásolja”. Mint közismert – és amint a helyi akcióterv is jelzi – a kolozsvári zajszennyezés elsődleges forrása a közúti forgalom. A hatályban lévő törvények szerint pedig az oktatási intézmények a zajszennyezés szempontjából „érzékeny épületeknek” minősülnek, mivel a gyerekek sérülékenyek a zajszennyezés miatt, ezért megkülönböztetett figyelemben kell részesüljenek.

Akkor, amikor az önkormányzat egy buszmegállót telepít közvetlenül az iskola épülete elé, ahova az osztálytermek ablakai nyílnak, a fenti érvek alapján a tanintézmény úgy véli, a városvezetés gondatlanságot követett el. Sőt, a beadvány szerint akár "rosszhiszeműségre" is utalhat, hogy a buszmegálló a járdán annyi helyet sem hagyott a gyalogosoknak, hogy a megálló és az iskola fala között két személy kényelmesen közlekedni tudjon.

A menedék üvegfalat kap. Fotó: TransindexA menedék üvegfalat kap. Fotó: Transindex


További komoly gond szerintük, hogy minden intézmény szabályszerűen kell rendelkezzen egy vészhelyzeti tervvel, amelyben fel kell legyen tüntetve egy esetleges evakuáció útvonala. A Brassai Sámuel Elméleti Líceum hivatalos vészhelyzeti terve szerint az evakuációs kijárat és intervenciós bejárat ugyanaz, ami a főhomlokzat oldalán található, lévén, hogy az az egyetlen ajtaja. Így a sürgősségi helyzetben a mentőalakulatok, tűzeset esetén a tűzoltóság az épületet abból az irányból kell megközelítse, illetve az iskolában lévő személyeknek azon az ajtón kell kimenekülniük.

Az iskola elé kerülő buszmegálló egy ilyen helyzetben egy nagyon jelentős akadálya a mentésnek: akadályozza az épület megközelíthetőségét a különleges mentőalakulatok számára (mentőszolgálat, tűzoltóság stb.), és akadályozza a kimentési tevékenységeket, illetve az evakuációt.

Ennek fényében az intézmény jelezte, hogy a helyzet kérdésessége miatt megkereste a megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségét (ISU), kikérve az álláspontjukat, míg a város vezetőségét arra kéri, hogy közöljék, hogy a megálló elhelyezését engedélyezte-e a felügyelőség, illetve kikérték egyáltalán az állampolgárok egészségügyi és fizikai épségét kockáztató megoldás kapcsán a hatóság álláspontját.

Az iskola előtti tér felülnézetből. Az iskola előtti tér felülnézetből.


Az érintettek azt a kérdést is feltették, hogy miért nem lehetett a megállót a másik irányba elköltöztetni, ahol egy cukrászda előtt helyezkedne el, és nem lenne zavaró egy teljes tanintézmény számára. Ami a megálló új helyszíne melletti érveket illeti, Rácz Béla RMDSZ-es tanácsos nyilatkozatában többek között azt állította, hogy a megálló nem költöztethető máshova, mivel a megállók közötti távolságok törvényileg szabályozva vannak. Ugyanakkor azonban az ellenkező oldalon lévő megálló is átköltözik a Bolyai utca kijáratának jobb oldaláról, a János Zsigmond Unitárius Kollégiummal szemben lévő helyre - mert ott nagyobb lenne a tér.

A tanácsos érvelése szerint ugyanakkor az egyik ok, amiért nem lehet máshova költöztetni az, hogy akadályozta volna, hogy az autók a Magyar utcából nyíló más utcákba letérjenek. Viszont jelenleg a Magyar utcából az érintett oldalon nincs olyan utca, amelyre autóval le lehetne térni. Ugyanis a Dávid Ferenc utca gyalogos, az egykori Berde Mózsa, ma Frederic Joliot Curie utca pedig egyirányúan torkollik a Magyar utcába.

Annak kapcsán is kérdések merülhetnek fel, hogy Rácz Béla ígérete szerint minden segítséget megadnak majd az iskolának ahhoz, hogy a jobb hangszigetelés érdekében újakra cseréljék le az ablakokat, viszont tekintettel arra, hogy az épület műemlék, ehhez különleges engedélyeztetési eljárás szükséges, illetve az épület tulajdonosa, a Magyar Unitárius Egyház engedélye is szükséges lenne.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után a városi tanácsos úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy az RMDSZ városi frakciója jelen pillanatban is azt kívánja elérni, hogy a megálló NE a Brassai Sámuel Elméleti Líceum elé kerüljön. A városrendezési osztály szerint nem kerülhet máshova, noha a tervben is más szerepel, és a józan ész is mást kíván.

Fotónk január 20-án készült, azóta a helyszínen nem zajlanak munkálatok. Fotónk január 20-án készült, azóta a helyszínen nem zajlanak munkálatok.


A megálló helyszínére vonatkozó kérdéseinkkel mi is megkerestük a polgármesteri hivatalt, amennyiben válaszuk megérkezik, visszatérünk a témára.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS