2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őszinte politikust keresünk!

szerk. 2005. április 05. 15:55, utolsó frissítés: 15:39

Kiwi-díjat és portréinterjút ajánlunk fel annak (azoknak) a politikus(aink)nak, akik az interjúban beismerik: ők is tévedtek már olyan kérdések kapcsán, melyek mindannyiunkat érintenek – és #b#nyíltan#/b# azt is elmondják, miben is állt ez.

Sokat beszélünk újabban egységről, szolidaritásról, közös célokról. De mit is jelentenek ezek a panelek? Az egyik lehetséges válasz ez lehetne: ha a közösségem egy kicsit jobban jár, nem bánom, járjak én egy kicsit rosszabbul. Legyen most nekünk egy kicsit jobb és nekik, politikusainknak egy kicsit rosszabb!

Van-e olyan romániai magyar politikus, aki elmondta: igen, úgy tűnik, a helyzetet rosszul ítéltem meg, hibáztam, nem kellett volna? Nincs. Pedig szükségünk van olyanokra is, akikkel úgymond bizalmi viszonyban lehetünk, akik kitüntetnek azzal, hogy felelősséget vállalnak hibáikért, akik elhiszik, fontos számunkra az, hogy beszámoljanak dilemmáikról és akik nem tesznek úgy, mintha tévedhetetlen überhősök lennének.

Mondja ki a diktafonunk előtt: tévedtem. Megkapja a kiwi-díjat és talán-talán a Transindex nyilvánosságának rokonszenv-darabkáját is.

Fontos még, hogy nem vagyunk átverhetők, aki az egész szituációban mindössze csak arra lát alkalmat, hogy feszítsen egy jót. Vagyis ha nem lesz őszinte, az sem extra publicitást, sem díjat nem kap! Bocs, de az olvasóink nem hülyék.

Jelentkezni ezen mailcímen lehet.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS