2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borbély "csak" 15 ezer eurót tett félre tavaly

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd 2006. január 06. 17:17, utolsó frissítés: 17:17

Az RMDSZ nyolc képviselőjének javult említésre méltóan az anyagi helyzete május óta.

Legalábbis ennyien gondolták úgy, hogy meg kellene említeniük anyagi helyzetük változását – derül ki a képviselőház honlapjáról letölthető vagyonbevallásokból. Közülük csupán Máté András és Márton Árpád kacsintgatott az ingatlanpiac fele, utóbbi akaratán kívül.

A Kolozs megyei képviselő, Máté András kissé kusza tulajdonhelyzetét tisztázta le tavaly, hiszen korábban több ingatlannak is csak társtulajdonosa volt. Máté több területet és lakást is vásárolt az elmúlt évben. Kolozsváron megvett két olyan tömbházlakást, amelyeknek eddig is részben tulaja volt, két Szilágy megyei településen pedig összesen 3600 négyzetméter beltelket vásárolt – két lakóházzal együtt (igaz, egyiknek csak 1/3 részben társtulajdonosa).

Tavaly egy 12 millió lej értékű festménnyel gyarapította kollekcióját, ugyanakkor eladott egy Cielo gépkocsit. Érdekes, hogy az ügyvéd-képviselő összes üzletét a múlt év első felében kötötte, 2005. májusa óta nem jelentett változást vagyonnyilatkozatában.A háromszéki Márton Árpád két gyergyószentmiklósi ingatlant és a hozzátartozó területeket örökölte részben (az egyikben 1/8, a másikban 1/2 a része), így már négy ingatlan és három gépkocsi tulajdonosa (bár negyvenéves Volkswagen 1200-át fia használja).

Kónya-Hamar Sándornak egy éve “csak” 18 ezer dollár és 10 ezer euró volt a magánszámláján, ez mára 20, illetve 15 ezerre nőt. Ezen kívül egy harmadik számlán is van pénze: EP-megfigyelőként három hónap alatt napi tevékenyséágei nyomán 8 ezer eurót gyűjtött egy belga számlára.Király András Arad megyei képviselő, Márton Árpádhoz hasonlóan szintén nem saját elhatározásból gazdagodott: a Kolozs megyei Alsódetrehemben örökölt 1,6 hektár szántóföldet.

Székely Levente adóbevallásában csupán egy évszámot kellett megváltoztatnia az egy évvel korábbihoz képest: 1998-as Opeljét 2003-asra cserélte. Lakatos Péternek 10 ezer euróval nőtt a nagyváradi BCR-nél nyitott valutaszámláján lévő pénze.

Kovács Attila 2002-es gyártású Seat Leon gépkocsiját jelentette be, és megjegyezte: a korábban bejelentett Seat Ibiza cégre van íratva. A másik változás: felesége az OTP bukaresti kirendeltségénél helyezkedett el.

Borbély László területrendezési miniszternek 15 ezer euróval gyarapodott a Piraeus Banknál nyitott számlája, amely jelenleg 35 ezernél tart. Ezenkívül egy 2004-es kiadású VW Passat és egy marosvásárhelyi családi ház minden bejelentett vagyona.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS