2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszakövetelhetők a gyorshajtásért fizetett bírságok

szerk. 2009. július 22. 13:48, utolsó frissítés: 13:50

Jogi úton visszaszerezhetik a kifizetett büntetéseket azok a sofőrök, akiket a szabálytalanul felszerelt állóradarokkal mérték be. #b#[kommentekkel]#/b#A büntetésről szóló jegyzőkönyvet viszont csak bírósági eljárással lehet semmisé nyilvánítani, és csupán ezt követően lehet a kifizetett bírságokat is visszakövetelni.

Tavaly év végéig országszerte 47 településen szereltek fel állóradarokat úgy, hogy nem tartották tiszteletben a közbeszerzései szabályokat. Emiatt a szakhatóság április végén minden állóradar működését felfüggesztette.


A hatóság mindenkit beperel


Négy Kolozs megyei falu, Polyén, Csucsa, Körösfő és Magyarkapus önkormányzatát perelte be tegnap az Országos Közbeszerzési Hatóság (ANRMAP), és kérte az állóradarok működtetésére vonatkozó szerződések felbontását. A Kolozs megyei települések mellett a többi érintett 43 polgármesteri hivatal esetében is jogi útra terelték a fix radarok ügyét, arra hivatkozva, hogy a sebességmérőket üzemeltető cégekkel kötött szerződések érvénytelenek voltak.A Citynews portál szerint a polgármesterek többsége nem is értesült még a hatósági lépésről. Körösfő vezetője, Antal János felháborodásának adott hangot az intézkedés kapcsán: Költözzenek ide azok, akik megbüntettek minket! Mióta leállítottuk a radarok működését,


nagyon megnőtt a balesetek száma.

Nem a pénzről van szó, mert összességében csak 44 ezer lej folyt be a büntetésekből – magyarázta.

A magyarkapusi elöljáró, Ionel Bodea elmondta: mivel éppen nyaral, hivatalosan nem értesült a hatóság beadványáról, de ő is hangsúlyozta, hogy a radarok kikapcsolása óta megnőtt a balesetek száma. A múlt héten a gyalogátjárón gázoltak el egy lakost – nyilatkozta.

(Forrás: Citynews, Erdély.FM)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS