2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kötő: pénzalap is, rendelet-tervezetet is van a BBTE magyar karaihoz

2005. december 08. 16:42, utolsó frissítés: 17:02

Előkészítette az RMDSZ azt a kormányrendelet-tervezetet, amely szavatolja a BBTE-n az önálló karok létrehozását és ezek finanszírozási módját – így válaszol Kötő József oktatási államtitkár Salat Levente rektorhelyettes lapunkban közölt interjújában foglaltakra.

Kötő a Szabadság napilapban közölt nyilatkozatában ezt állítja: "még az előző kormányzat alatt megszületett a döntés a tervezet napirendre tűzéséről. A BBTE időközben megválasztott új vezetősége nyilatkozata nyomán a politikai egyezség érvényét vesztette".

Az államtitkár szerint a labda nem az RMDSZ térfelén van, mert "az RMDSZ határozott állásfoglalást a BBTE magyar oktatási vonala vezetősége részéről nem kapott, holott a szövetség elnöke, vezető tisztségviselői világosan leszögezték, hogy a karok létrehozását támogatják".

Szintén a nyilatkozatból derül ki, hogy az oktatási minisztérium hivatalos leiratban hozta a BBTE tudomására még május 17-én, hogy a magyar hallgatók után járó költségvetési támogatási szorzót 1,5-ről 2-re emelte. A tájékoztatást Nicolae Bocşan rektornak, továbbá Salat Levente és Wilfriked Shcreiber prorektoroknak címezték – áll a nyilatkozatban. (szabadság/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS