2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Árvízi elszámolás: "rágalomhadjáratnak" nevezi az SZA a Digital 3 és a Star Rádió levelét

2005. december 09. 17:29, utolsó frissítés: 17:29

"Rágalomhadjáratnak" minősíti a Székelyudvarhelyért Alapítvány a helyi Digital 3 Televízió és a Star Rádió december 7-i levelét. Ebben a két szerkesztőség azt kifogásolta, hogy az alapítvány nem számolt el az összes adománnyal – válaszul Szász Jenő lapunkkal azt közölte, az elszámolási határidő december 31., illetve 2006. július 1. (lásd Mi a helyzet az udvarhelyi árvízsegélyek elszámolása körül? című összeállításunkat).

Az alapítvány közli: "a beérkezett adományok szétosztásának módjáról, kritériumairól az alapítvány kuratóriuma hozott döntést, az adományozókkal megkötött támogatási szerződésekben foglaltak értelmében." A szöveg arra emlékeztet, hogy az SZA a Polgári Élet hetilap november 11-i számában részletes beszámolót tett közzé a beérkezett pénzösszegekről valamint az adományozókról, a már felhasznált összegek rendeltetéséről, feltüntetve az adományozottak névsorát.

A két szóban forgó szerkesztőség tegnapi válasz-közleménye szerint Szász Jenő polgármester kitiltotta a Digital 3-at és a Start a a város polgármesteri hivatalból.

"Gyáva nyúlnak, sötét lelkületűnek, rosszindulatúnak nevezte a sajtóorgánumok munkatársait, csak azért, mert az árvíz utáni segélyekkel, pénzadományokkal kapcsolatosan feltettük kérdéseinket Szász Jenő polgármesternek" – áll a válasz-közleményben, mely szerint a polgármester pert helyezett kilátásba a két szerkesztőség ellen. (hírszerk./maszol)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS